News Ticker

Wereldprimeur bij Restaurant l’Invité: witte wijn zonder sulfiet

sicoslider

Restaurateur Sico de Moel van het fraai in De Jordaan aan de Bloemgracht gelegen Restaurant l’Invité heeft een wereldprimeur en dat is witte wijn zonder sulfiet. Deze wijn heeft namelijk een natuurlijke vervanger van sulfiet. Sico heeft twee soorten in huis en het gaat allebei om een Riesling. Van deze editie zijn slecht 6500 flessen gebotteld en door deze kleine oplage is deze wijn wat prijziger dan normaal. Wat wel heel belangrijk is, is dat beide wijnen echt heel lekker van smaak zijn. Een mooie diepe gele kleur en een hele lichte afdronk. De ene is iets zwaarder dan de ander, maar echt heel lekker om te drinken.

Sulfiet is een verzamelterm voor alle stoffen met zwavel. Het wordt toegevoegd tijdens het maken van wijn, omdat het twee functies heeft. Ten eerste beschermt sulfiet de wijn tegen oxidatie, waardoor deze fris en fruitig blijft. Ten tweede voorkomt het de groei van ongewenste bacteriën en schimmels, wat de wijn zuiver houdt. Veel mensen zijn bekend met het verschijnsel hoofdpijn dat sulfiet zou veroorzaken. Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar wijn zonder sulfiet is sowieso een goede keuze.

In de onderstaande video legt Sico de Moel meer uit over deze hele speciale wijn met een natuurlijke vervanger van sulfiet:

Leuk om te vermelden is dat Restaurant l’Invité prachtige gerechten serveert, waarbij alle aandacht is voor duurzaamheid. De ingrediënten komen met name uit Nederland en wordt qua visgerechten veel gedaan met bijvangst. De kibbeling is van bijvangst gemaakt en was door de heerlijke bereiding van Sico echt heel smaakvol.

sico1sico1     sico2

sico3

Wil je een keer op een mooie plek in De Jordaan gaan eten waar de Chef al zijn culinaire vaardigheden en gastmanschap inzet voor zijn gasten? Reserveer een schitterend gedekt tafeltje bij Sico de Moel en probeer dan meteen de zalige sulfietvrije witte Riesling.

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1