News Ticker

Henk Krol boycot RTL Late Night na “Twanvertoning”

hk

De “Twanvertoning” gaat steeds meer bijwerkingen opleveren. Betrouwbaarheid in het algemeen, maar vooral in de journalistiek is een must om geloofwaardig over te komen. Afwijken van dit belangrijke gegeven wordt onmiddellijk bestraft.

Henk Krol, politiek leider van 50PLUS, boycot Twan Huys om het belazeren van zijn talkshowgast Jenny Douwes. Hij vindt de presentator onbetrouwbaar. Dat laat hij weten op Twitter. Krol kan zich volledig vinden in de column die AD-divavrouw Angela de Jong schreef over de televisierel. Hij vindt het net als de tv-kenner super dom van Huys. “Angela de Jong beschrijft het prachtig in het AD. Onbegrijpelijk dat er nog mensen te vinden zijn die wél bij Twan aan tafel willen zitten.“

50PLUS zal in elk geval niet meer meewerken aan RTL Late Night. “Ook mij zul je nooit meer aan tafel zien bij Twan Huys. Destijds bij Nieuwsuur confronteerde hij me ook met een compleet uit zijn verband gerukt fragment.”

Twan Huys dacht een cool statement te maken door te roepen ‘dat de RTL Late Night-tafel van iedereen is’, maar in een kwartier tijd is hij al zijn geloofwaardigheid als journalist verloren.

Krol: “Lachen, het YouTube-fragment is inmiddels vaker bekeken dan een gemiddelde uitzending van RTL Late Night met Twan Huys.”

Huys kan ook een interview met PVV-leider Geert Wilders wel vergeten. Hij twittert: “Vertrouw ze nooit, die journalisten. #TwanNaarHuys.”

Politiek Den Haag stond al niet te springen om aan te schuiven bij Huys na zijn interview met Anne Lok, de warrige ex-vriendin van Alexander Pechtold.

Gelukkig voor zijn echtgenote heeft Twan Huys een andere definitie van je gasten naaien dan zijn voorganger Humberto Tan, maar voor RTL 4 komt het op hetzelfde neer: wederom heeft de zender een talkshowhost met een onoverkomelijk imagoprobleem. Al de hele dag krijgt Huys de wind van voren omdat hij zijn gast Jenny Douwes heeft belazerd en nu laat ook de meedogenloze Humberto-killer Angela de Jong van zich horen. “Dit is het domste dat Twan Huys had kunnen doen.“

De Jong denkt dat deze miskleun van Huys te maken heeft met het laagterecord dat hij donderdag noteerde: 236.000 kijkers. Zelfs Humberto Tan heeft nog nooit zo slecht gescoord. “Een kat in het nauw maakt rare sprongen?“, schrijft ze in het AD.

De opiniediva denkt dat Huys de wanhoop nabij is. “Dan treedt in Hilversum het noodplan in werking met als eerste tip voor programma’s in zwaar weer: creëer ophef.”

Huys confronteerde Douwes tegen de afspraak in met een anti-zwartepiet-activist. “Op een ding had de redactie niet gerekend: dat Douwes bleef zitten. Slim, vond ik. Want zo kon ze ons kijkers haarfijn uitleggen op welke schandalige wijze ze genaaid werd door Twan en zijn redactie.”

De actie had effect, want Huys had zijn meest bekeken uitzending in vier weken tijd. “Het is alleen zo jammer dat niemand bij Late Night zich van te voren maar een seconde heeft gerealiseerd wat het andere effect van deze actie is, een effect dat ook nog eens lang zal naijlen: dat de talkshow in een klap te boek staat als uiterst onbetrouwbaar.”

Elke gast zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij ‘ja’ zegt, schrijft De Jong. “Dat terwijl de show sinds het interview met Pechtold-minnares Anne Lok er al niet best op staat in Den Haag…”

Photo by Sebastiaan ter Burg on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1