News Ticker

Tijd belangrijkste factor in keuze avondmaaltijd bij Nederlands gezin

thuiseten

Door tijdsgebrek besteden Nederlandse gezinnen op culinair gebied weinig aandacht aan wat er ‘s avonds gegeten wordt. Bijna een tiende kookt slechts drie avonden in de week. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar Public (voorheen TNS Nipo), in opdracht van Honig. Toch is de avondmaaltijd voor veel Nederlandse gezinnen een belangrijk moment om bij elkaar te zijn. Al duurt dit moment voor veel mensen te kort. Een kwart besteedt hier dagelijks nog geen half uur aan. Een vijfde (21%) van de Nederlandse gezinnen zou dan ook graag meer tijd met het gezin aan tafel doorbrengen.

Tijd grootste beïnvloeder

Bij de ruime meerderheid (60%) van de Nederlandse gezinnen is tijd de belangrijkste factor in de keuze voor de avondmaaltijd. Meer dan een kwart (28%) vindt het teveel tijd kosten om een maaltijd from scratch op tafel te zetten. Daarom kiest een kwart (25%) er vaak voor om met een pakje of zakje te koken. Gemiddeld scheelt dit bijna een kwartier in bereidingstijd (27 vs. 40 minuten). Naast tijd (41%) zijn gemak (60%), inspiratie (28%) en variatie (15%) de belangrijkste redenen om te koken met een pakje of zakje.

Eten met kinderen

De komst van kinderen heeft voor veel ouders een grote impact op hun kookgedrag. Zo is bijna de helft (42%) andere gerechten gaan koken sinds zij kinderen hebben gekregen. Maar dat betekent niet dat de kookkunsten er per se op vooruit zijn gegaan. Bij een vijfde (20%) zijn de gerechten een stuk simpeler geworden sinds er kinderen zijn. Sterker nog, het recepten repertoire van een derde (33%) van de huishoudens bestaat uit slechts vier standaard gerechten die rouleren. Een positief punt is dat bijna de helft (40%) gezonder is gaan eten.

Voedzaam eetpatroon

“Wij snappen dat ouders met kinderen het druk hebben, maar desondanks wel een goede maaltijd op tafel willen zetten”, aldus Fallon Gorter, Senior Brand Manager bij Honig. “Voedzaam eten is een belangrijke factor in een gezond eetpatroon en daarom ook een belangrijk speerpunt voor ons. Toch blijkt dat veel Nederlanders niet genoeg groente eten, gemiddeld 113 gram per dag te weinig. Uit het onderzoek van Kantar Public blijkt dat koken met pakjes en zakjes bijdraagt aan de groenteconsumptie. Doordat veel mensen de receptuur op de verpakking nauwgezet volgen krijgen ze tot wel 220 gram groente per persoon binnen en zijn ze al een heel eind op weg om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. Een stap in de goede richting voor een voedzaam eetpatroon.”

Bron: ANP Pers Support

Photo by Rubbermaid Products on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1