News Ticker

Stopt Idols na dit slecht bekeken seizoen?

idols2

Amsterdam Today heeft al eerder bericht over het uitgekauwde tv-programma Idols op RTL 5. De laatste finalist van dit programma speelt piano op een station. Niet echt een sterrenstatus. Om wederom een zoveelste talentshow uit te melken schijnt geen succes te zijn.

Stekker eruit

Ruben Nicolai houdt er rekening mee dat RTL 5 na dit seizoen de stekker uit Idols trekt nu de kijkcijfers zo tegenvallen. Dat heeft de presentator vanochtend gezegd in Goeiemorgen Lex op Radio 10. RTL 5 trok woensdagavond 313.000 kijkers met Idols. Daarmee was de zender niet de nummer vier of vijf op prime time, maar de nummer zeven. “Ja, ten opzichte van het vorige seizoen hebben we wel flink ingeleverd. Naar die eerste auditieronde vorig jaar keken 1,5 miljoen mensen“, zegt Nicolai.

De kijkcijfers van vorig jaar maakten het team behoorlijk blij, herinnert hij zich. “Toen we dat hoorden hadden we opnames in Bali en was het in één keer feest. Iedereen was geschokt van dat aantal.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

De kijkcijfers vallen enorm tegen

Nu vallen de cijfers behoorlijk tegen, geeft Nicolai eerlijk toe. “Het is af en toe gewoon zo wrang, omdat je dan denkt: we hebben er zo hard aan gewerkt. De redactie heeft er hard aan gewerkt, de montage heeft er echt veel uren in gestoken en dan hoop je gewoon dat er meer mensen naar kijken. Dat gun je gewoon alle mensen die er zo hard aan gewerkt hebben.”

Gevolgen

Of dit gevolgen heeft voor het voortbestaan van het programma? “Ongetwijfeld. Hoe goed iets bekeken wordt heeft altijd gevolgen. Misschien zeggen ze dat ze er met een volgende serie niet zo snel op wil zitten, maar wie weet zeggen ze wel helemaal dat we niet doorgaan of nog langer wachten. Ik heb geen idee.”

“Je moet goed naar je publiek luisteren. Als ze meer tijd nodig hebben tussen de series, moet je nadenken of het helpt. Ik hoop dat een zo’n groot mogelijk publiek met een heel leuk programma bediend wordt.”

Photo credit: di0genes2001 via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1