News Ticker

Immersive Journalism: fascinerend nieuws brengen met virtual reality

immersivejournalism

Immersive journalism is een vorm van journalistiek waar van virtual reality-technologie gebruik wordt gemaakt om nieuwsgebeurtenissen digitaal te ondersteunen en daardoor het nieuws te beleven alsof je er zelf bij bent.

Nieuwe beleving van het nieuws

Nieuws lezen in de krant of zelfs nieuws zien op de televisie is niet te vergelijken met nieuws beleven op basis van virtual reality. Als je nieuws kunt ervaren door het nieuws via een virtual reality-bril, een VR-bril, te zien en te horen, krijg je een totaal andere vorm van het nieuws in je opnemen. Doordat je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent, worden je zintuigen enorm geprikkeld en ben je bewuster van hetgeen je aanschouwt.

Amsterdam Today en Immersive Journalism

Amsterdam Today gaat zich steeds meer bezig houden met deze aantrekkelijke vorm van nieuws brengen. Virtual reality staat nog in haar kinderschoenen en wordt steeds meer toegepast. Amsterdam Today heeft de ambitie om voor te lopen op andere nieuwsplatformen en gaat steeds meer artikelen plaatsen, waarbij virtual reality onderdeel is van het brengen van haar nieuwsartikelen. Gebruik deze link om daar meer over te lezen.

Eerder gepubliceerde artikelen over VR

Via deze link, deze link, deze link en deze link kunt u de door ons eerder gepubliceerde artikelen over virtual reality inzien.

Video

Om een indruk te geven over Immersive Journalism hebben wij de onderstaande video bijgevoegd.

Photo credit: nan palmero via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1