News Ticker

Wurgcontract bij het populaire tv-programma “Boer zoekt vrouw”!

boerzoektvrouw

Al jaren is het tv-programma “Boer zoekt vrouw” een kijkcijferhit. Miljoenen kijkers willen zien hoe boeren aan de vrouw komen. Heel leuk allemaal, tenzij je een wurgcontract van de programma-maker krijgt.

Wurgcontract

De vrouwen die meedoen aan het NPO 1-programma Boer Zoekt Vrouw moeten een wurgcontract tekenen van producent Blue Circle en omroep KRO-NCRV. Dat schrijft weekblad Privé deze week. Een van de kandidaten is zo geschrokken van het contract, dat ze Privé heeft benaderd. “Geen middel wordt geschuwd om de geldmachine van KRO-NCRV draaiende te houden, getuige dit contract (…), waarmee de deelnemende dames aan de kijkcijferhit met dreigende taal het zwijgen wordt opgelegd…“

Privé is er onder meer verbijsterd over dat de kandidaten geen onkostenvergoeding krijgen, zelfs niet voor reiskosten. Ook wordt hen verboden om beelden van hun deelname ‘in de meest ruime zin van het woord’ publiek te maken.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Authenticiteit?

Verder heeft het blad nu ook vraagtekens bij de authenticiteit van Boer Zoekt Vrouw. In paragraaf vijf vond het blad namelijk het volgende: “Ondergetekende zal volgens aanwijzingen van Producent zijn/haar medewerking verlenen aan het programma. Ondergetekende zal zich derhalve conformeren aan beslissingen van Producent en zal conform deze beslissingen handelen.

Geen spontaniteit

Dit houdt volgens Privé in dat de kandidaten precies moeten doen en vragen wat de regisseur zegt. “Het gaat alleen maar om het maken van een spectaculair programma, van spontaniteit is heel weinig sprake”, zegt de vrouw die het blad opzocht.

Schadevergoeding

Tot slot mogen de vrouwen zich nooit in hun leven negatief uitlaten over het programma, meent het showblad. Als ze dat wel doen, moeten ze een schadevergoeding betalen. Volgens een anonieme advocaat kan zo’n vergoeding tot in de tonnen lopen.

Het Privé-artikel ‘Zo wordt tv-boerinnen zwijgen opgelegd! Dit contract MOETEN zij tekenen’ kunt u lezen via Blendle.

 

Photo credit: Jean de la Tête via Foter.com / CC BY-ND

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1