News Ticker

Prachtig eerbetoon aan onze burgemeester Eberhard van der Laan

evdl

Afgelopen week liet onze sympathieke burgemeester Eberhard van der Laan (62) weten dat hij zijn belangrijke taken als burgemeester van Amsterdam heeft moeten neerleggen. Zijn ziekte heeft hem zodanig verzwakt dat hij zijn werk niet kan voortzetten. Tot de laatste dag heeft hij getracht de Amsterdammers tot dienst te zijn, maar zijn ziekte heeft hem verslagen.

Duizenden Amsterdammers lieten het daar niet op zitten en togen naar zijn ambtswoning aan de Herengracht om hem te eren met een enorm applaus en door het zingen van het bekende Amsterdamse lied “Aan de Amsterdamse Grachten”.

Niet alleen stond de Herengracht bij zijn ambtswoning vol met Amsterdammers, maar ook lagen in de Herengracht diverse sloepen en bootjes met enthousiaste meezingende Amsterdammers.

Vele cameraploegen en andere pers- en mediamensen waren aanwezig om het indrukwekkende eerbetoon aan Eberhard van der Laan te verslaan.

Eberhard van der Laan had ongetwijfeld zijn geliefde Amsterdammers willen toezwaaien, maar hij bleek te zwak voor dit gebaar. Zijn echtgenote Femke kwam wel even naar buiten om iedereen te bedanken en dat werd enorm gewaardeerd door alle aanwezigen.

Het was een mooi gebaar van vele Amsterdammers om Eberhard dit eerbetoon te geven. Om u een indruk te geven van dit fraaie eerbetoon hebben wij drie video’s en enkele foto’s voor u geplaatst.

 

 

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Photo Gallery

e1     e2

e3

e4     e5

e6     e7

e8     e9

e10     e11

e12     e13

e14     e15

e16     e17

e18     e19

Video en photo credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1