News Ticker

RTL Nieuws vindt tijdens online research database met naaktfoto’s van BN-ers

patriciapaay

Het Internet is zo lek als een mandje. Alleen met de beste beschermingssoftware schijn je veilig op het Internet te kunnen surfen, maar ook dat vragen wij ons af. Hackers blijven methodes vinden om te kijken hoe ze wel in elke mogelijk bestand kunnen komen en zo hun voordeel ermee te doen. Het wordt steeds erger en iedereen, die zijn of haar bestanden “geheim” wil houden, wordt wellicht gewaarschuwd door wat het RTL Nieuws tegenkwam op het Internet.

Daniël Verlaan, ster-techjournalist van het RTL Nieuws, is tijdens online research op een database met naakfoto’s van bekende Nederlandse vrouwen gestuit. Dat laat hij weten op Twitter. Verlaan gaat de namen van de vrouwen niet onthullen en de foto’s niet publiceren. Wel toont hij een geblurde printscreen van de database. “Hoop dat dit wat vrouwelijke BN’ers & influencers bereikt: er is een online netwerk dat jullie hackt en naaktfoto’s steelt. Die worden onderling geruild“, laat hij weten.

De foto’s worden bijvoorbeeld gehackt uit de cloud van iCloud of Google, aldus Verlaan. “Ze hacken de cloudomgevingen van BN’ers, waar hun foto’s en video’s staan. Meestal gaat het om de iCloud. Beveilig jezelf en stel tweestapsverificatie in“, raadt hij de bekende dames aan.

Hij verwacht niet dat de foto’s uitlekken. “De gestolen foto’s worden niet gepubliceerd: het doel is om ze geheim te houden en onderling te ruilen. Dat klopt ook: de foto’s die ik heb gezien, zijn nergens online te vinden. En dat maakt het juist zo gevaarlijk.”

RTL Nieuws gaat het nieuws niet brengen. “Omdat het BN’ers zijn, vind ik het maatschappelijk minder relevant en maak ik er voor RTL Nieuws geen verhaal van. Maar ik wel hen wel graag waarschuwen, want het is een netwerk dat zich heel goed verborgen weet te houden. Hoop dat het op deze manier lukt. Stay safe.”

Hoezo is het niet maatschappelijk relevant als het BN’ers betreft? “Omdat deze dreiging voor BN’ers geldt, en dat is niet onze doelgroep. Ik kan begrijpen dat dit voor een entertainmentprogramma wel interessant is.”

Het gaat om tientallen bekende vrouwen. Klinkt dus interessant voor RTL Boulevard. “Ik werk voor RTL Nieuws, niet voor RTL Boulevard. Als ik redacteur was geweest bij RTL Boulevard, dan had ik er zeker een verhaal van gemaakt.”

Boulevard heeft echter geen interesse. “Ik heb dit een tijd geleden gemeld aan Boulevard, was geen interesse om dit verhaal op te pakken. Heb verder geen platform om dit te brengen, dus probeer het maar op deze manier.”

Bekende dames waarvan reeds naaktfoto’s zijn uitgelekt zijn onder meer Manon Smit, Patricia Paay en Laura Ponticorvo.

Zijn jouw bestanden op het Internet adequaat beschermd?

Photo Credit: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1