News Ticker

Ruim duizend jongeren gamen voor een baan

gamen

Welke baan past bij mij? Hoe zorg ik dat ik die baan krijg? Hoe zorg ik dat ik er klaar voor ben? Jongeren vinden het antwoord op deze vragen door: te gamen! In Brabant gamen de eerste duizend jongeren voor een baan. Dit is één van de initiatieven van de ‘WerkWeek’ die de Nederlandse arbeidsmarktregio’s organiseren (van 13 tot vrijdag 17 februari).

Volgens Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is de werkloosheid onder jongeren op het laagste punt sinds vijf jaar. “Maar dat betekent niet dat we er al zijn. Er is nog steeds een grote groep jongeren die nog aan de kant staat.”

Eigen competenties ontdekken

Juist op die groep is Ready4Work gericht; een online carrièregame die jonge werkzoekende arbeidsfit maakt. In de provincie Noord-Brabant gaan er zo’n duizend Brabantse jongeren, verdeeld over verschillende arbeidsmarktregio’s, mee aan de slag. Het provinciebestuur heeft de game omarmd. Bert Pauli, gedeputeerde economie van provincie Noord-Brabant: “In Brabant is, net als in heel Nederland, ongeveer een op de tien jongeren werkloos. Vooral jongeren zonder diploma of werkervaring zoeken vaak lang naar een eerste baan. Ready4Work helpt hen te ontdekken waar ze goed in zijn en welke werkgever bij ze past. De provincie heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het spel omdat we hiermee een grote groep jongeren kunnen begeleiden bij het vinden van werk.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Jongeren op het spoor zetten van bedrijven

Jongeren kunnen de game spelen met bedrijven uit hun eigen regio. Wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda: “Ik zie heel veel talentvolle jongeren die gestopt zijn met onderwijs en geen werk hebben. En aan de andere kant sectoren die staan te springen om jong personeel. Met deze game kunnen we schoolverlaters in hun eigen ‘taal’ op het spoor zetten van sectoren waar de vraag naar jong personeel het grootst is.”

’21st century skills’

Directeur Alan Bredenhorst van Project- en communicatiebureau 125Procent uit Amsterdam: “Heel blij en trots om te zien dat de game vandaag door de jongeren zelf zo positief ontvangen werd. Ze gingen enthousiast aan de slag, overlegden met elkaar om de ‘juiste’ antwoorden te geven en gingen heel open het gesprek aan met de Ready4Work begeleiders. De gesprekken gingen over hun kansen op en angsten over de arbeidsmarkt. Door het spelen van de game ontdekken ze hun eigen skills, leren er skills bij en leren hoe ze deze kunnen inzetten om meer kans te maken op een baan die bij hen past! Vandaag de lancering in Brabant en binnenkort is Ready4Work ook beschikbaar in andere steden in Nederland!”

Meer informatie

Nieuwsgierig hoe de game eruitziet? Kijk op www.ready4workNB.nl. De arbeidsmarktgame is een initiatief van het bedrijf 125Procent en softwarebedrijf IamProgrez. In Noord-Brabant wordt het project uitgevoerd door het Tilburgse communicatiebureau Attacom, specialisten op het gebied van jongeren- en arbeidsmarktcommunicatie.

Bron: ANP Pers Support

 

Photo credit: ING Nederland via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1