News Ticker

Reinoud Oerlemans scoort met zijn Lecter Media

oerlemans

Reinoud Oerlemans is een talent inzake het bedenken, uitwerken en produceren van succesvolle televisieprogramma’s. Na de verkoop van zijn mediabedrijf Eyeworks heeft hij wat rust genomen, maar nu komt hij met zijn nieuwe mediabedrijf Lecter Media.

Erg dom

Het is erg dom dat de Amerikaanse tv-gigant Warner Bros. Television Group Reinout Oerlemans slechts een twee jaar durend productieverbod heeft gegeven. Dat zegt Jort Kelder vandaag in het AD. Oerlemans verkocht zijn bedrijf Eyeworks in 2014 aan Warner Bros, maar is nu alweer terug met een nieuw productiebedrijf: Lecter Media. De eerste productie voor RTL 4 is in volle gang. Het is volgens Kelder het resultaat van slechte contractonderhandelingen door Warner Bros.

Concurrentieclausule

De overeengekomen concurrentieclausule verbood Oerlemans om zich twee jaar lang niet mengen in de internationale tv-markt. “Wat ik heel dom vind van die Amerikanen, is dat ze Reinout al zo snel weer hebben vrijgelaten“, zegt Kelder.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Goed uitonderhandeld

“Volgens mij hadden John de Mol en Joop van den Ende een concurrentiebeding van een jaar of 5 toen ze Endemol aan Telefónica verkochten. Dat heeft Reinout kennelijk erg goed uitonderhandeld.”

Hartaanval

Na zijn hartaanval in 2014 wilde Oerlemans meer rust nemen, maar Kelder denkt dat hij daar te ondernemend voor is. “Van een nieuw productiehuis maakt Reinout ongetwijfeld een groot succes. Hij is een van de meest commerciële en gewiekste tv-makers die er rondlopen“, besluit hij in de krant.

 

Photo credit: Marc van der Chijs via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1