News Ticker

Recordaantal helden actief op Save the Children’s Foute Kersttruiendag

kersttrui

De foute kersttruien mogen weer uit de kast! Vrijdag 14 december is het namelijk Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Duizenden helden komen -in foute kersttrui- in actie voor kinderen in nood. Onze opperheld acteur Eric Bouwman trekt het land door met een kerstauto en bezoekt verschillende initiatieven van scholen, bedrijven en particulieren.  

Eric begint zijn Foute Kersttruientournee rond 8.30 uur bij basisschool Essesteijn in Voorburg, een van de 800 scholen die mee doen aan Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Alle 19 groepen van de Essesteijn proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood en hebben elkaar uitgedaagd: wie haalt het meeste geld op? Vrijdagochtend vormen de 500 leerlingen en hun docenten liggend op het schoolplein een Foute Kersttruienkerstboom. Met een zaklamp of telefoonlampje zorgen ze voor de feestverlichting. De levende, twinkelende kerstboom wordt met een drone gefilmd.

Daarna reist Eric onder andere verder naar Amsterdam, waar hij collega-held actrice Esmée van Kampen even losweekt van haar repetities in de Ziggo Dome. Ook bezoekt hij C&A in het Utrechtse Hoog Catharijne waar alle personeelsleden -net als hun collega’s in de 120 andere vestigingen verspreid over het land- deze dag in foute kersttrui rondlopen en geld inzamelen.

Op deze 3e Foute Kersttruiendag komen 800 scholen, 1.500 grote en kleine bedrijven en duizenden particulieren, alleen of met vrienden en familie, in actie voor kinderen in nood. Ook bekende Nederlanders ondersteunen de actie. Gerard Ekdom, André van Duin, Sophie Hilbrand, Alex Klaasen en Kim Kötter hebben hun achterban opgeroepen om mee te doen aan Foute Kersttruiendag. Ook jij kunt statiegeldflessen inleveren, cupcakes verkopen, een kerstborrel organiseren of een andere gekke actie bedenken in foute kersttrui. Deel je actie voor kinderen in nood en foute kersttrui-selfie op social media met de hashtags #foutekersttruiendag18 #savethechildren.

Voor wie geen afscheid kan nemen van zijn kersttrui is er zaterdag 15 december de Ugly Sweater Run in het Vondelpark in Amsterdam. Lifestyle coach Radmilo Soda, bekend van o.a. Boxing Stars en Obese, geeft om 15.30 uur het startschot voor de vrolijkste 5 kilometer run van het jaar. Van elk verkocht startbewijs gaat 1 euro naar Save the Children.  

Met de opbrengsten van Foute Kersttruiendag helpt Save the Children kinderen in nood in bijvoorbeeld Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi. Wij zorgen voor onderdak en bescherming, herenigen kinderen met hun ouders en verstrekken voedsel, warme kleding, schoenen of dekens.

Bron: ANP Pers Support

Photo Credit: ANP Pers Support

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1