News Ticker

‘Media focussen te veel op peilingen’ zegt Dijsselbloem

dijseelbloem

Bent u wel eens gepeild, nadat u uw stem had uitgebracht in het stemhokje of op een andere manier? Peilingen zijn een belangrijk onderdeel van de verkiezingen geworden, maar heeft het wel enige vorm van inhoud?

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Opiniepeilingen

Jeroen Dijsselbloem, de minister van Financiën, vindt dat de media iets te veel op opiniepeilingen varen. Dat zegt hij vandaag in een interview met het AD. Als de journalist van de ochtendkrant vraagt of de PvdA nog wel moet willen regeren gezien de dramatische peilingen, antwoordt Dijsselbloem geprikkeld: “Mijn ongemak met de vraag is dat jullie uitgaan van een hele slechte uitslag. Ik blijf zeggen: misschien maken jullie een denkfout. Het kan op 16 maart heel anders zijn.”

Media

Dijsselbloem vindt dat de media een obsessie hebben voor peilingen. “Mijn ervaring is dat campagnes drie weken van tevoren beginnen. Ik heb nu te veel interviews waarin de stand van de peilingen van vandaag worden beschouwd als de uitslag.”

 PVV

Een week geleden wisten veel mensen zeker dat de PVV de grootste partij van Nederland ging worden, stelt Dijsselbloem. “We zijn nu een week verder, er zijn steeds minder mensen die dat zien gebeuren want Wilders zit in een vrije val. We weten het gewoon niet.”

Zwevende kiezer

“Als je je realiseert dat 60, 70 procent van de kiezers het nog niet weet. Laten we nou maar eens die campagne voeren op de inhoud en het vertrouwen in personen, dan is er nog heel veel mogelijk“, besluit hij in de krant.

 

Photo credit: EU2016NL via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1