News Ticker

Slaap je beter met melatonine of niet?

melatonine

Onlangs heeft het AvroTros tv-programma RADAR tijd besteed aan het gebruik van melatonine. Heel veel mensen kunnen ’s avonds niet eenvoudig in slaap komen en gebruiken bijvoorbeeld melatonine. Het is een lichaamseigen stof, maar met het gebruik moet je wel oppassen.

Mensen maken zelf melatonine aan en dat gebeurt als het schemerig wordt. Om een uur of 2 ’s nachts stopt de aanmaak. Je bioritme is dan in balans en ervaar je een normale nachtrust.

Lichaamseigen stof

Omdat mensen met een slaapstoornis denken dat ze melatonine zonder problemen kunnen innemen, aangezien het een lichaamseigen stof is, kunnen er toch problemen ontstaan. Een steeds meer steigende dosering is niet goed.

Om u alles goed uit te leggen, kunt u via deze link de uitzending van RADAR zien waarin alles duidelijk aan u wordt uitgelegd welke voor- en nadelen melatonine kan hebben.

Video

https://youtu.be/asMD1A4wMAk

Hebt u een slaapstoornis en wat is uw ervaring met melatonine?

Photo credit: hang_in_there via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1