News Ticker

Slaap je beter met melatonine of niet?

melatonine

Onlangs heeft het AvroTros tv-programma RADAR tijd besteed aan het gebruik van melatonine. Heel veel mensen kunnen ‘s avonds niet eenvoudig in slaap komen en gebruiken bijvoorbeeld melatonine. Het is een lichaamseigen stof, maar met het gebruik moet je wel oppassen.

Mensen maken zelf melatonine aan en dat gebeurt als het schemerig wordt. Om een uur of 2 ‘s nachts stopt de aanmaak. Je bioritme is dan in balans en ervaar je een normale nachtrust.

Lichaamseigen stof

Omdat mensen met een slaapstoornis denken dat ze melatonine zonder problemen kunnen innemen, aangezien het een lichaamseigen stof is, kunnen er toch problemen ontstaan. Een steeds meer steigende dosering is niet goed.

Om u alles goed uit te leggen, kunt u via deze link de uitzending van RADAR zien waarin alles duidelijk aan u wordt uitgelegd welke voor- en nadelen melatonine kan hebben.

Video

Hebt u een slaapstoornis en wat is uw ervaring met melatonine?

Photo credit: hang_in_there via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1