News Ticker

Nu geopend: het ‘no-bullshit’ The Hoxton, Amsterdam

Locals strijken neer in lobby, Lotti’s of Hoxtown event

Het eerste The Hoxton hotel buiten Londen is sinds deze week open op de Herengracht. Het ‘no-bullshit’ hotel, bestaande uit vijf grachtenpanden, was ooit de ambstwoning van de Amsterdamse burgervader. In 2006 werd het eerste The Hoxton hotel in Shoreditch, Londen geopend. Ondanks het succes van deze nieuwe hotelervaring, kenmerkt The Hoxton zich nog steeds door de no-nonsense mentaliteit en het ‘don’t piss anyone off’ beleid. Gasten kunnen in Amsterdam verblijven in een van de 111 kamers; locals zijn van harte welkom op een van de coole, gezellig en inspirerende Hoxtown events of restaurant Lotti’s. En ontmoeten elkaar in de lobby voor een brainstorm, zakelijke afspraak of cocktail.

The Hoxton-

Bij The Hoxton kiezen gasten uit een van de drie kamertypen: van de ‘Shoebox’ tot de ‘Roomy’, het ruimste kamertype. Prijzen starten bij EUR 89; hoe eerder je boekt hoe goedkoper, net als bij een airline.

Room with a view
Het merendeel van de kamers heeft uitzicht op de Amsterdamse grachten en ongeacht de kamerkeuze genieten gasten van de fijne extra’s, zoals een koelkast gevuld met melk en mineraal water en een uur lang gratis telefoneren. In de ochtend is er voor alle gasten een ‘breakfast bag’ met granola, yoghurt, jus d’orange en een banaan. Alle kamers hebben een en-suite waterval douche; in enkele kamers staat een bad of is er een dubbele waterval douche.

All day dining in Italiaanse sfeer
Op de benedenverdieping is restaurant Lotti’s Bar & Grill gevestigd. Dit Italiaanse restaurant is een samenwerking met Soho House & Co en serveert vanaf 7.00 uur Italiaanse gerechten met Amerikaanse en Nederlandse invloeden. Ook staan er klassieke Soho House cocktails op het menu. Een keer per maand, op zondag, wordt er een brunch georganiseerd. Vanuit de lobby leidt een spiraaltrap naar een mezzazine bar waar koffie en cocktails kunnen worden genuttigd met uitzicht op de grachten.

Hoxtown at The Apartment
Tenslotte kent het hotel ‘The Apartment’, een verzameling van vijf verschillende ruimtes en een centrale keuken met gevulde koelkast voor bezoekers. Flexwerkers, creatievelingen en buren kunnen hier neerstrijken voor een brainstorm, private dining of Hoxtown event. Elke maand worden er 8 Hoxtown events georganiseerd, in samenwerking met buren en lokale partners: van een yogalesje voordat je naar werk gaat tot een filmavond of pop-up manicure shop op zondagmiddag.

Over The Hoxton
Het eerste The Hoxton hotel opent in 2006 in Shoreditch. Het hotel wordt bekend als het ‘anti-hotel’; zaken die in traditionele hotels als vervelend worden gezien komen er bij het Hoxton niet in. Denk aan een gevulde mini-bar met dure drankjes of betalen voor wifi. Bij The Hoxton pakken ze het anders aan en introduceren een stijlvol én betaalbaar hotelconcept.

Bij The Hoxton draait het overigens om meer dan alleen het aanbieden van een slaapplaats. Het wil iedere gast ‘The Hoxton’ ervaring bieden en hen laten kennis maken met lokale hotspots en buren. Vanuit deze gedachte is ‘Hoxtown’ geboren, de maandelijkse kalender met events waarbij lokale creatievelingen de kans krijgen hun talent te showcasen, van mode tot muziek en van technologie tot kunst.

Het tweede The Hoxton hotel opende zijn deuren in 2014 in Holborn. In 2015 wordt het derde hotel geopend in Amsterdam; Parijs en Williamsburg, New York volgen in 2016 en 2017.

Herengracht 255,
1016BJ Amsterdam,
The Netherlands

t: +31 (0) 20 888 5555

Events: Hoxtown.com/events/

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1