News Ticker

Sneakerness keert terug naar Amsterdam

sneaker

Dit jaar heeft Sneakerness weer heel wat in petto voor alle fashion- en sneakerliefhebbers. Amsterdam wordt met Pinksterweekend omgedoopt tot sneaker hotspot van de wereld. De meest exclusieve en klassieke modellen zijn hier te koop en de lifestyle eromheen wordt ook breed uitgelicht. Zo hoor je bij de Fashion Talks alles over de laatste trends en zie je de meest exclusieve ‘customized’ sneakers uit Nederland bij de ‘1 of 1’ expositie. Hier is onder andere de zelf ontworpen sneaker te zien van topchef Jaimie van Heije. Sneakerness vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 mei in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Sneakerness is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Europese sneaker event met conventies in onder andere Parijs, Zürich, Keulen en Warschau. Dit jaar zijn daar Rotterdam, Milaan en Londen aan toegevoegd. Naast de vele duizenden sneakers die verkocht worden in alle soorten, maten en prijzen, zijn er ook allerlei activiteiten gedurende het hele weekend.

Customizen is een grote trend

Voor het eerst staat Sneakerness dit jaar geheel in het teken van het thema ‘bespoke’:

“‘Bespoke’ staat voor het maken van kleding in opdracht, denk aan een kostuum op maat. In de sneakerwereld is dit ook in opkomst onder de term ‘1 of 1’. Steeds meer mensen ontwerpen in samenwerking met designers hun super exclusieve droomsneaker, waarbij ze zelf de kleur, het model en patroon kiezen. Veel mensen laten dit doen door NikeLab, maar ook steeds meer jonge schoenmakers specialiseren zich in dit ambacht. Onze expositie heeft de 20 meest bijzondere customized sneakers uit Nederland bij elkaar gebracht.” 

–               Matthijs van der Meulen, marketing manager Sneakerness

Speciaal voor Sneakerness hebben de eigenaren van het Amsterdamse kledingmerk The New Originals en topchef Jaimie van Heije de kans gekregen hun eigen sneaker te laten ontwerpen, die voor het eerst in de expo te zien zijn:

“Toen Sneakerness vroeg of ik mijn eigen sneaker wilde ontwerpen met Roel van Sneakerrestore was het alsof mijn creativiteit op hol sloeg. Gelukkig weet ik vanuit mijn restaurant ervaring dat je al het overbodige moet weglaten. Less is more. Zelf zie ik de schoen ook voor het eerst op Sneakerness en om eerlijk te zijn, ik kan niet wachten.”

–               Jaimie van Heije, chefkok en restauranteigenaar

Fashion Talks, kunst en sokken inwisselen

Dit jaar is er op Sneakerness veel aandacht voor mode in de Fashion Talks, waar mensen uit de industrie in panels de laatste trends bespreken. Zo zullen ze het hebben over wat de ‘Sneaker van het jaar 2018’ zal worden, komen vrouwelijke sneaker-heads aan het woord en worden de hotste Nederlandse merken in de picture gezet (o.a. The New Originals, Ninety Four en Unrobe). De conventie werkt daarnaast samen met de beste merken in de sneaker branche, zoals Foot Locker, Overkill en Crep Protect.

In de kunstgalerij vind je een selectie van het werk van Europa’s grootste talenten. Hier zijn schilderijen en prints te koop en wordt gedurende het event ook live geïllustreerd. Wil je goed voor de dag komen? Dan kan je je schoenen laten schoonmaken, je oude sokken inwisselen voor nieuwe en zelfs een tattoo laten zetten. Ook is er een speciale ‘on feet’ photo booth die niet om je gezicht draait maar om je sneakers, en is er dit jaar voor het eerst een game hoek waar je het tegen een echte NBA game pro kan opnemen. Daarnaast zijn er voldoende chill area’s, eten en drinken, en zal resident DJ Turne het event gedurende het hele weekend van de juiste soundtrack voorzien.

Sneakerness

Zaterdag 19 en zondag 20 mei

Locatie:

Kromhouthal

Gedempt Hamerkanaal 231

Amsterdam

Openingstijden:
Zaterdag: 12:00 – 18:00 uur
Zondag: 12:00 – 17:00 uur

Tickets:

Dagtickets: €11,00 / €12,00

Weekendtickets: €16,00

Bron: Getlukie

Photo credit:  KnucklerKane, Frames of Gold

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1