News Ticker

Sfeervolle Grand Opening van Gallery Tertius | Objets d’Art

galslider2

Op zondag 29 mei 2016 was de gezellige Grand Opening van TERTIUS | OBJETS D’ART aan de Prinsengracht 266 in Amsterdam waar de gasten ontvangen werden met heerlijke champagne en lekkere hapjes. De openingsceremonie werd verricht door Fiona Hering (journalist, Vogue, RTL Boulevard) in aanwezigheid van Tertius, diverse kunstenaars, een official van IAmsterdam en vele genodigden.

gal15

Bijzondere gallery

De gallery is een hele bijzondere gallery, omdat het naast enkele schilderijen vooral vol staat met smaakvolle objecten. Deze fraaie kunstobjecten zijn door de eigenaar Tertius van Oosthuyzen de afgelopen jaren verzameld en bieden de liefhebbers van unieke kunstvoorwerpen een prachtige kans om iets bijzonders aan hun interieur toe te voegen.

Beleving

Voor de galerie-eigenaren staat het concept ‘beleving’ centraal. Het werk van de hedendaagse kunstenaars Bastiaan van Stenis en Samuel Dejong gecombineerd met een collectie bijzondere objecten die zij in de afgelopen jaren hebben samengesteld, sluiten daar heel goed op aan.

De inspirerende ruimte biedt mogelijkheden aan een scala van kunstenaars die voldoen aan de eisen van de galeriehouders. De sleutelwoorden zijn: passie, visionair, spontaan en uniek.

Exposities

TERTIUS | Objets d’Art vertegenwoordigd continu het werk van de hedendaagse Zuid-Afrikaanse schilder Bastiaan van Stenis en van de Nederlandse beeld houder Samuel Dejong. Daarnaast zullen er wisselende exposities plaatsvinden van diverse kunstenaars.

Objets

De met zorg samengestelde collectie van hedendaagse, antieke of unieke objecten bestaat uit decoratieve en functionele items die een verrijking zijn voor een beginnend of gevorderd collectioneur.

Persian Caviar

gal17

Tijdens de opening was Hossein Akef en zijn compagnon van Persian Caviar aanwezig om de gasten te laten proeven van de beste kaviaar die er is. Hun kaviaar was perfect van smaak, maar wat is de geschiedenis van kaviaar?

De kuit van de steur werd al gegeten door de inwoners van het oude Perzische rijk. Zij noemde het ‘خاويار’ wat zoveel als ‘brok energie’ betekent.

Vele eeuwen vóór onze tijdrekening werden de eitjes van de steur dan ook als een soort medicijn gebruikt. Voor de oude Grieken daarentegen was kaviaar in de eerste plaats een genotmiddel. Aristoteles beschrijft zelfs hoe op een banket een schotel kaviaar met bazuingeschal werd opgediend. De grootste verbruiker van kaviaar was ongetwijfeld tsaar Nicolas II. Jaarlijks verorberden hij en zijn hofhouding ruim elf ton van de beste steureitjes uit Astrakan en Azerbeidzjan. De westerse wereld had op dat moment alle belangstelling naar deze lekkernij verloren. In 1899 betaalden de Parijzenaren minder dan twintig centimes voor een kilo kaviaar.

Net vóór de Eerste Wereldoorlog moesten ze alweer veertig centimes neertellen voor dezelfde hoeveelheid, maar dat was toen ook de prijs van een eenvoudige ‘baguette’. Enkel in de Verenigde Staten was kaviaar nog goedkoper. Daar kreeg je in de cafés een gratis schaaltje kaviaar bij je biertje.

Desalniettemin, is kaviaar in het huidige tijdsbeeld uitgegroeid tot een luxe delicatesse. Kaviaar eet men uit het blik, van de hand of uit de koeler. Desgewenst kan men ook toast of blini (dun pannenkoekrondje van boekweitmeel) gebruiken.

Echter alvorens kaviaar genuttigd wordt, wordt wodka gedronken. Wanneer de wodka de smaakpapillen heeft geneutraliseerd laat de kaviaar zich nog beter combineren met een mooi glas droge witte of lichtmousserende wijn.

Internet

http://tertius.nl/

Photo Gallery

gal4     gal2

gal3     gal1

gal5     gal6

gal7     gal8

gal9     gal10

gal11     gal12

gal13     gal14

gal16     gal22

gal18      gal19

gal21     gal20

Photo credits: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1