News Ticker

DWDD heeft naast een tafeldame en een tafelheer nu ook een tafelmens

dwdd3

DWDD staat bekend om medepresentatie door een tafeldame of een tafelheer naast Matthijs van Nieuwkerk. Het is een leuk gevonden uitgangspunt om de presentatie wat gevarieerder te maken. Hierdoor is niet alleen Matthijs van Nieuwkerk als presentator aan het woord, maar doet de tafeldame of de tafelheer ook een duit in het zakje als het om een eigen inbreng gaat hetgeen het tv-programma wat aantrekkelijker maakt.

Tafelmens

Matthijs van Nieuwkerk werkt zoals gezegd in De Wereld Draait Door al jaren samen met een keur aan tafeldames en tafelheren, maar die begrippen zijn niet bepaald genderneutraal. Daarom voert de talkshow nu ook de term tafelmens. Dat heeft de redactie laten weten. DWDD nodigde woensdag schrijfster Marieke Lucas Rijneveld uit als tafeldame, maar zij herkende zich niet in die omschrijving. Om haar tegemoet te komen, werd ze door het programma aangekondigd als ‘tafelmens’.

Rijneveld stipte het zelf nog even aan in de talkshow op NPO 1. “Nu zit ik hier, maar wel als tafelmens, hè. Ik vind dame een vreselijk woord en ik voel me er toch een beetje tussenin, dus ik dacht: laten we het gewoon tafelmens noemen. Ik vind dat een mooi woord.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Dan maak ik voor jou een uitzondering. Je bent tafelmens. Dus als je nog een keer terugkomt, ben je tafelmens. Afgesproken, geen enkel probleem.

Wat vind jij van deze situatie?

Photo by FaceMePLS on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1