News Ticker

DWDD heeft naast een tafeldame en een tafelheer nu ook een tafelmens

dwdd3

DWDD staat bekend om medepresentatie door een tafeldame of een tafelheer naast Matthijs van Nieuwkerk. Het is een leuk gevonden uitgangspunt om de presentatie wat gevarieerder te maken. Hierdoor is niet alleen Matthijs van Nieuwkerk als presentator aan het woord, maar doet de tafeldame of de tafelheer ook een duit in het zakje als het om een eigen inbreng gaat hetgeen het tv-programma wat aantrekkelijker maakt.

Tafelmens

Matthijs van Nieuwkerk werkt zoals gezegd in De Wereld Draait Door al jaren samen met een keur aan tafeldames en tafelheren, maar die begrippen zijn niet bepaald genderneutraal. Daarom voert de talkshow nu ook de term tafelmens. Dat heeft de redactie laten weten. DWDD nodigde woensdag schrijfster Marieke Lucas Rijneveld uit als tafeldame, maar zij herkende zich niet in die omschrijving. Om haar tegemoet te komen, werd ze door het programma aangekondigd als ‘tafelmens’.

Rijneveld stipte het zelf nog even aan in de talkshow op NPO 1. “Nu zit ik hier, maar wel als tafelmens, hè. Ik vind dame een vreselijk woord en ik voel me er toch een beetje tussenin, dus ik dacht: laten we het gewoon tafelmens noemen. Ik vind dat een mooi woord.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Dan maak ik voor jou een uitzondering. Je bent tafelmens. Dus als je nog een keer terugkomt, ben je tafelmens. Afgesproken, geen enkel probleem.

Wat vind jij van deze situatie?

Photo by FaceMePLS on Foter.com / CC BY

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1