News Ticker

Opening G-Star RAW Capsule Collection bij de X BANK was inspirerend

xbslider

Bij de fraaie conceptstore X BANK aan de Spuistraat 172 was op vrijdagavond 3 november een opening ter ere van de G-Star RAW Capsule Collection, die is geinspireerd door “The Theatened Swan” (1650) geschilderd door Jan Asselijn.

The Theatened Swan was het eerste schilderij dat in het Rijksmuseum werd tentoongesteld en is nu de inspiratie achter de graphic-led collectie waar de Zwaan tot leven komt in diverse uitingen. Van camouflage all over prints tot geborduurde grafische kunst.

X BANK

Bij X BANK kan kunst, mode en design worden bewonderd én gekocht. Sinds de spectaculaire opening begin 2016 is X BANK een magneet voor liefhebbers van trendsettende kleding, gadgets, drankjes en verzorgingsproducten met een Nederlands DNA. Perfect gesitueerd in het monumentale voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam.

Een ruimte van liefst 700m² waar je je geen seconde verveelt. Dutch DNA achter de Dam. Bijeengebracht voor de hele wereld.

Druk bezocht

De opening begon om 17.00 uur en het charmante personeel stond enthousiast klaar met lekkere koude biertjes, frisse koude witte wijn en heerlijke Gin & Tonics. De inwendige mens werd geplezierd door diverse hapjes en een sympathieke DJ gaf de opening de juiste muzikale touch.

Mensen uit de kunst- en entertainmentwereld waren gekomen om de opening bij te wonen, net als diverse fashionistas.

Kunstenares Judith Osborn kwam langs met een vriend en ook “The Lady in Blu” Antoinette van den Berg was aanwezig als trendforecaster. Antoinette is tevens initiatiefneemster om fashion op een juiste manier her te gebruiken.

xb2

Judith Osborn met een vriend

xb1

The Lady in Blu

Nog een bijzondere kunstenares kwam op de gezellige opening af en dat is Astrid X Vos. De in Den Haag geboren, maar al lange tijd in Amsterdam wonende kunstenares maakt prachtige kunst waarbij onder andere vrouwenportretten de hoofdrol spelen. Heel bijzonder.

Haar werk is een ode aan de diversiteit van de fashion en beauty industrie. Het is een wereld van pure emotie en dat kun je in haar kunstwerken terug zien. Deze industrie heeft haar altijd al gefascineerd, helemaal de industrie’s mogelijkheid om zich te transformeren.

Astrid: “Ik vind het heerlijk om sterke karakters te creëren op een losse dynamische manier met een chique en edgy randje!”

xb3

Astrid X Vos met Frank Scheers

Managing Director Marc Kooiman van het Scandinavische modeplatform Miinto was samen met zijn lieftallige dochter naar X BANK gekomen. Miinto is een heel mooi concept en als je bij Miinto wat besteld in Amsterdam, dan wordt het binnen 80 minuten bij je thuis afgeleverd.

Marc: “Op 21 november wordt Miinto België geopend in Antwerpen. Ik heb het enorm druk met de opening en ik kan niet wachten om ook in Antwerpen aan de gang te gaan!

xb19

Marc Kooiman met zijn dochter

Photo Gallery

Om je een indruk te geven van dit geslaagde Amsterdamse Fashion en Art Event staan in onze Photo Gallery enkele foto’s.

xb4     xb5

xb6     xb7

xb8     xb9

xb10     xb11

xb12     xb13

xb14     xb15

xb16     xb17

xb18

Photo en video credits: Amsterdam Today

Auteur: Frank Scheers

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1