News Ticker

Sotheby’s Realty NL verkoopt eerste huis ter wereld in kunstgalerie

sotheby

Netherlands Sotheby’s International Realty verkoopt het eerste huis ter wereld in een kunstgalerie; “een kunstwerk om in te wonen”.

Sommige architecten creëren gebouwen die in een museum tentoongesteld kunnen worden, maar een compleet huis dat in een gerenommeerde galerie als kunstwerk verkocht wordt is uitzonderlijk. GRIMM Gallery (Amsterdam & New York) en het wereldberoemde Sotheby’s Realty slaan de handen ineen om dit unieke duurzame huis – groen statement en kunstwerk ineen – op een internationaal voetstuk te plaatsen.

dutchmountainsir6

Onder de rook van Amsterdam, aan de rand van de gemeente Huizen en in het Goois Natuurreservaat, ligt één van de meest unieke huizen van het land verscholen in het bos. Zelfs grotendeels onder het bos, want de natuur trekt langzaam over het pand heen.

De heuvel met het half ondergrondse huis van Sanne Oomen & Lucas Mol en hun kinderen wordt de volksmond Mol’s Hoop genoemd. Een verwijzing naar het belang en de hoop op een groenere toekomst. In de internationale pers wordt het huis Dutch Mountain genoemd. Vorig jaar zond de mondiale Franse zender TV5 een er documentaire over uit en eerder dit jaar maakte BBC TWO uitgebreid opnames voor hun serie The World’s Most Extraordinary Homes.

Acht jaar na de allereerste plannen vinden de makers en bewoners het tijd rijp is voor een volgend project. Nog steeds is dit zelfvoorzienende huis zijn tijd ver vooruit. Het creatieve koppel, een architecte en een kunsthistoricus, willen weer een stapje verder gaan. “Het huis is af; we willen creëren in plaats van beheren en met een nieuw, circulair gebouwd project anderen wederom inspireren om duurzamer te wonen en te leven.”

Door hun creatieve en humorvolle kijk op bouwen en bouwmaterialen lukt het hen om met zaken die niemand meer wil hebben een state-of-the-art en toch tijdloos huis en interieur te scheppen. Dit alles gemengd met de door de eigenaren verzamelde en vaak zelf vervaardigde kunst & design (vaak van gerecyclede materialen) rechtvaardigt de in de kunstgeschiedenis gebezigde term ‘Gesamtkunstwerk’ voor het huis volledig. En dan ook nog eens van het duurzame soort.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

De aan de muur gespijkerde 30 jaar oude Daimler Double Six, waar de bewoners jaren in rondreden moest ‘sterven’ voor hun groene droom en is inmiddels als een onsterfelijk ‘keukenkastje’ tegen de muur geparkeerd. De luxewagen hangt als een schilderij aan de wand en is een cadeautje voor de nieuwe eigenaren. Ook de rest van de op maat gemaakte meubelen hebben, net als de inpandige krielkippen, laten weten liever te blijven wonen waar ze wonen. De vossenfamilie in het bos, de uilen in de tuin, een paartje buizerds, de spechten, de goud- en appelvinken, zeven eekhoorns en twee mollen (geen familie van de verkopers) en elf bijenvolken willen – in overleg – eveneens graag blijven.

De 6600 m2 grote tuin vloeit aan drie kanten naadloos over in het bos en de heidevelden van het Goois Natuurreservaat. In die tuin kan nog een atelier, kantoor, gastenverblijf, paardenstal, botenhuis, bowlingbaan of … van zo’n 125 m2 gecreëerd worden.

Vraagprijs Dutch Mountain: echte liefde is onbetaalbaar

Bron: www.sothebysrealty.nl/dutchmountain

Photo credit: dalbera via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1