News Ticker

Lekkerste Bal Gehakt 2016 gewonnen door Culinaire Slagerij Wapenaar

gehaktbal

Culinaire Slagerij Wapenaar heeft de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 gewonnen. Hij won deze eerste prijs in de vakwedstrijd voor slagers. TV-kok en schrijver Julius Jaspers riep Edwin Wapenaar, samen met broer Arno, op 10 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de VAS in Amsterdam.

Top 3

De tweede prijs is gewonnen door Gildeslager Goossen uit Rijssen die voor het eerst mee deed met de vakwedstrijd. De derde prijs ging naar Uw slager Wip uit Hallum.

De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt

De jury, bestaande uit Julius Jaspers, de winnaar van vorig jaar Paul Brands van Keurslagerij van Hest, SVO-docent Gertjan Verzijl en expert Paul van Trigt, zei over de winnende bal van slager Wapenaar: “Een bal waar je je tanden al wilt inzetten zodra je hem ziet. Een heerlijk geur komt je tegemoet en wordt overtroffen door de smaak. Een onderscheidende bal waar de specerijen mooi in balans zijn.”

Een trotse Edwin zei enthousiast: “Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2016 is echt een eer en een bevestiging dat we goed bezig zijn.”

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 10 oktober op de VAS-beurs in Amsterdam. Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury.

De overige finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2016 in willekeurige volgorde:
– Slagerij Haak, Rotterdam
– Slagerij Verhoef, Almere-Haven
– Keurslagerij Littooij, Dinteloord
– Keurslager Ron de Kwant, Hank
– Kwaliteitsslagerij Buth, Ooltgensplaat
– Slagerij Biesma, Opeinde
– Slagerij de Jong & Vader, Strijen

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1