News Ticker

Primeur bij Damloop: dit jaar ook wheelers welkom

Wheeler

Een kans die NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, niet voorbij laat gaan. Net als voorgaande jaren doet NSGK weer mee aan de runs op zaterdag en zondag van de Damloop, om geld op te halen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij staan nog vaak aan de zijlijn. Maar naast de lopers op zondag is er dit jaar ook een bijzonder NSGK-team, dat meedoet aan het nieuwe wheeleronderdeel tijdens de Dam tot Damloop by night op zaterdagavond. Bijzonder, want sporters met en zonder handicap rollen sámen naar de finish.

DamtotDam

En een bijzonder móói team ook! Niemand minder dan Diede de Groot rolt mee en zet zich daarmee in voor NSGK. De veelbelovende rolstoeltennister uit Oudewater won onlangs haar eerste Grandslam op Wimbledon en stond in de finale van het oefentoernooi US Open. De organisatie van de Damloop geeft Diede de eer om het startschot te lossen voor het wheeleronderdeel. Diede: “Ik ben zo dankbaar voor de steun die ik de afgelopen jaren van iedereen heb gekregen. Door veel te kunnen sporten, voel ik mij een bevoorrecht mens. Het is nu tijd om aandacht en steun te vragen om ook andere jongeren te laten sporten.”

Ook voormalig paralympisch skiër Kees-Jan van der Klooster maakt deel uit van het NSGK-team en heeft zijn teamgenoten voorbereid met een rolstoelclinic. Kees-Jan doet graag mee: “Inlevingsvermogen is een waardevolle eigenschap. NSGK ondersteunt kinderen met een beperking in een zelfstandig leven. Dit bijzondere team is daar een bewijs van.”

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Nog een bekende deelnemer is Eric van der Burg, wethouder sport en recreatie in Amsterdam: “Ik ga graag de uitdaging aan om in een rolstoel mee te doen aan de Dam tot Damloop by night. Ik vraag hiermee aandacht voor de missie van NSGK om kinderen met en zonder beperking vanzelfsprekend sámen te laten sporten.”

De organisatie van de Dam tot Damloop, Le Champion, bevordert een gezonde en actieve samenleving en wil er ook graag zijn voor sporters met een beperking. Daarom nu ook het  wheeleronderdeel, waardoor mensen in een rolstoel mee kunnen doen. Dit sluit prachtig aan bij het ideaal van NSGK: een samenleving waarin iedereen meedoet en kinderen en jongeren niet langs de zijlijn staan vanwege een beperking.

Wil je het NSGK-team steunen? Dat kan, ga naar www.nsgk.nl. NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, sporten, leren, wonen en werken, samen met leeftijdgenoten zonder beperking.

Bron: ANP Pers Support
Photo credit: toffehoff via Foter.com / CC BY-SA
Photo credit: ANP Pers Support
About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1