News Ticker

Wat is de nieuwe vorm van zelfverdediging voor vrouwen?

krav

Synthia Stoffer, een van de weinige vrouwen ter wereld met een 3de graads Zwarte Band Krav Maga, introduceert een nieuwe self defense formule voor vrouwen: JUNO.

JUNO gaat uit van een holistische benadering en wordt een belangrijk onderdeel van het trainingsaanbod in het nieuwe center dat op 1 september in Utrecht opent: REFLEX. Synthia wil vrouwen over de hele wereld met JUNO sterker en zelfbewuster maken en hun veiligheid vergroten. Haar ambitie is dan ook om JUNO eerst landelijk en daarna wereldwijd te verspreiden.

Vrouwen reageren anders op dreiging

Uit een recent onderzoek van het magazine Runner’s World blijkt dat maar liefst 43% van alle vrouwen wel eens wordt lastig gevallen als ze hardlopen, tegen 4% van de mannen(*). En dat is maar één voorbeeld. De United Nations Women stellen dat  “….1 op de 3 vrouwen minstens één keer in haar leven geweld ervaart. Daarmee heeft geweld tegen vrouwen epidemische vormen aangenomen”. In Europa gaat het om 62 miljoen vrouwen.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Er zijn vele zelfverdedigingsprogramma’s maar vrouwen worden op een andere manier aangevallen dan mannen. En dat vraagt een totaal andere benadering van een zelfverdedigingsprogramma. Synthia: “De psyche van de vrouw werkt anders, ze zijn anders opgevoed en dat maakt ook dat we ons anders moeten verdedigen. Veel vrouwen ‘bevriezen’ in een bedreigende situatie.  JUNO is een unieke combinatie van mentale en fysieke zelfverdedigingstechnieken. Het is meer dan alleen maar het fysieke gevecht, eerder een holistische benadering die lichaam, geest en emoties traint”.

Bron: The PR Factory

Photo credit: Rosey-OR via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1