News Ticker

Menstruatiepijn soms net zo pijnlijk als een hartaanval

bakfiets

Miljoenen vrouwen wereldwijd kampen maandelijks met menstruatiepijn, maar veel is er nog niet over bekend. Sterker nog, de klachten worden nog te vaak niet serieus genomen. Dat moet anders, vindt de Britse professor John Guillebaud. “Menstruatiekrampen kunnen soms net zo pijnlijk zijn als een hartaanval, maar het probleem krijgt niet de aandacht die het verdient.”

Uit cijfers blijkt dat een op de vijf vrouwen met menstruatiepijn kampt die zó hevig is dat het invloed heeft op dagelijkse activiteiten. Desondanks is er weinig onderzoek naar gedaan naar eventuele behandelingen.

Financiën

Dr. Imogan Shaw, gespecialiseerd in de vrouwelijke gezondheid, heeft wel een vermoeden hoe dit komt. “Ik weet dat het cynisch klinkt, maar als mannen er ook last van zouden hebben werd er misschien meer onderzoek naar gedaan”, vertelt ze tegenover The Telegraph.

Richard Lego van Penn State College of Medicine is een van de weinige experts die zich wél in dit fenomeen verdiepte. Hij vond dat het middel sildenafil mogelijk kan helpen. Enige probleem, niemand wil zijn onderzoek financieren. “Ik heb het vaak geprobeerd, maar mijn verzoeken worden steeds afgewezen. Ik vermoed dat niemand menstruatiepijn als belangrijk probleem voor de volksgezondheid ziet.”

Verlof

Behalve in Azië dan. Vrouwen in Zuid-Korea, Japan, Indonesië en Taiwan hebben al langer recht op vrije dagen als ze veel last hebben van hun menstruatie. Ook in de Chinese provincies Shanxi, Anhui en Hube krijgen vrouwen vanaf nu verlof als de pijn zo ondraaglijk is dat ze niet meer kunnen werken.

Veelvoorkomende menstruatieklachten zijn een scherpe of doffe pijn in onderbuik en – rug, pijnlijke borsten, hoofdpijn, transpireren en diarree. In ernstige gevallen gaan deze klachten gepaard met braken en flauwvallen. Behalve pijn, kunnen zich ook zeer zware bloedingen voordoen.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1