News Ticker

Menstruatiepijn soms net zo pijnlijk als een hartaanval

bakfiets

Miljoenen vrouwen wereldwijd kampen maandelijks met menstruatiepijn, maar veel is er nog niet over bekend. Sterker nog, de klachten worden nog te vaak niet serieus genomen. Dat moet anders, vindt de Britse professor John Guillebaud. “Menstruatiekrampen kunnen soms net zo pijnlijk zijn als een hartaanval, maar het probleem krijgt niet de aandacht die het verdient.”

Uit cijfers blijkt dat een op de vijf vrouwen met menstruatiepijn kampt die zó hevig is dat het invloed heeft op dagelijkse activiteiten. Desondanks is er weinig onderzoek naar gedaan naar eventuele behandelingen.

Financiën

Dr. Imogan Shaw, gespecialiseerd in de vrouwelijke gezondheid, heeft wel een vermoeden hoe dit komt. “Ik weet dat het cynisch klinkt, maar als mannen er ook last van zouden hebben werd er misschien meer onderzoek naar gedaan”, vertelt ze tegenover The Telegraph.

Richard Lego van Penn State College of Medicine is een van de weinige experts die zich wél in dit fenomeen verdiepte. Hij vond dat het middel sildenafil mogelijk kan helpen. Enige probleem, niemand wil zijn onderzoek financieren. “Ik heb het vaak geprobeerd, maar mijn verzoeken worden steeds afgewezen. Ik vermoed dat niemand menstruatiepijn als belangrijk probleem voor de volksgezondheid ziet.”

Verlof

Behalve in Azië dan. Vrouwen in Zuid-Korea, Japan, Indonesië en Taiwan hebben al langer recht op vrije dagen als ze veel last hebben van hun menstruatie. Ook in de Chinese provincies Shanxi, Anhui en Hube krijgen vrouwen vanaf nu verlof als de pijn zo ondraaglijk is dat ze niet meer kunnen werken.

Veelvoorkomende menstruatieklachten zijn een scherpe of doffe pijn in onderbuik en – rug, pijnlijke borsten, hoofdpijn, transpireren en diarree. In ernstige gevallen gaan deze klachten gepaard met braken en flauwvallen. Behalve pijn, kunnen zich ook zeer zware bloedingen voordoen.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1