News Ticker

Goede Doel Actie WereldOuders haalt 400.000,- euro op in Okura Hotel

woslider

Zaterdagmiddag 4 november vanaf 16.30 uur was het mooie Okura Hotel in Amsterdam het middelpunt van een heel belangrijk Goed Doel en dat is het initiatief van WereldOuders en the Angels of Light.

Miljoenen kinderen, waarvan vele in Latijns-Amerika, moeten het stellen zonder ouderlijke zorg en een liefdevol gezin. Zij hebben geen liefdevolle thuisbasis, lijden honger, gaan niet naar school en werken om te overleven. Ze komen vaak al jong in aanraking met criminaliteit en geweld. Hun toekomstperspectief is een leven in armoede.

WereldOuders

WereldOuders wil deze armoedespiraal, die vaak generatie op generatie wordt doorgegeven, doorbreken en zet zich in om de situatie van kansarme kinderen in Latijns-Amerika op de lange termijn te verbeteren door fondsen te werven. Dankzij donaties kan WereldOuders kinderen een veilig en stabiel thuis, onderwijs, medische verzorging bieden. Hierdoor geeft WereldOuders kinderen én hun families een kans om aan de armoede te ontsnappen.

Sinds 1991 werft WereldOuders fondsen voor de internationale hulporganisatie Nuestros Pequenos Hermanos (NHP). NHP is opgericht in 1954 en biedt structurele steun aan kwetsbare kinderen en families in Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Nicaragua en Peru. WereldOuders onderschrijft de visie van NPH en werft al ruim 25 jaar voor het werk en de projecten van NPH.

Het Galafeest in het Okura Hotel

wo

TV-presentator Frits Sissing was samen met zijn lieftallige dochter gekomen

De dresscode was een galajurk voor de dames en een smoking voor de heren. Sneakers waren wel toegestaan, want het ging om kinderen. Kinderen waren in grote getale met hun ouders meegekomen en ze hadden zich netjes aan de dresscode gehouden. Bij binnenkomst werden de gasten door een in smoking geklede verslaggevertje van 10 jaar geïnterviewd hetgeen gefilmd werd en de belangrijkste vraag was of de gasten wel hun portemonnee bij zich hadden. Dat is waar een Goed Doel van afhankelijk is. Het ontvangen van gulle giften. Volgens het verslaggevertje zat dat wel goed. TV-presentator Frank Evenblij was aanwezig om een beetje te helpen tijdens het interview, maar dat was nauwelijks nodig.

Flinke opbrengst

wo2

De bingo werd energiek geleid

Uiteindelijk heeft de Gala-avond 400.000,- euro opgeleverd voor WereldOuders. Deels kwamen de giften binnen door zo’n 40 gesponsorde tafels waar 10 gasten per tafel aan konden plaats nemen. Het andere deel kwam van de opbrengsten van een bingo met fraaie prijzen en een speciale veiling waar men kon bieden op bijvoorbeeld een 8 daagse reis door El Salvador, meedoen aan het tv-programma Spangas, een workshop bij Tony’s Chocolonely, een leuke uitgebreide kidsparty, 5 sterren moeder en dochter VIP treatment in het Okura Hotel, de voetbalwedstrijd Barcelona tegen Madrid in Barcelona bijwonen, de ultieme Ibiza Experience inclusief prachtig horloge, Fashion en Culitrip in Parijs en Milaan, naar Monza om Max Verstappen te zien racen, een culinaire trip naar het beste restaurant ter wereld El Celler de Can Roca et cetera.

wo1

Zanger Jeroen van der Boom kwam met zijn zoon om samen op te treden

Zelf mochten wij aan tafel 4 plaats nemen om te genieten van het schouwspel, de optredens, de bingo en de veiling. Na het welkomstwoord traden Jeroen van de Boom en Winston Gerschtanowitz op met hun zoon en kwam 1 van the Angels of Light, een in smoking geklede jongen van 14 uit Guatemala, het podium op om zijn verhaal te doen in het Engels. Lieke van Lexmond was aanwezig met haar kindje en kwam ook aan het woord om te vertellen hoe belangrijk het werk is van WereldOuders. Vervolgens kwam de bingo aan bod en daarna de veiling. Ondertussen kregen de gasten een heerlijk menu voorgeschoteld met smaakvolle witte en rode wijnen en genoot men van deze bijzondere avond.

wo3

Links op de foto staat Veronique Wiering, in het midden Ursula van Zantvliet Rozemeijer en rechts Jessica Ylstra

Tafel 4 was gesponsord door Managing Director Jessica Ylstra van ACS Audiovisual Solutions. Jessica was samen met Ben Buurke naar het Galafeest gekomen. Ben is International Consultant bij ACS Audiovisual Solutions. Mijn tafeldame aan de linkerkant was Ursula van Zantvliet Rozemeijer. Ursula is CEO van het grootse zakelijke Amsterdamse netwerk MeerBusiness Amsterdam. Ursula had mij uitgenodigd voor het sfeervolle Galafeest. Aan mijn rechterkant zat de uit Cambodja afkomstige Srey Neang. Zij was gekomen met haar partner Peter Tates. Peter is eigenaar van Taets Art and Event Park in Zaandam. Tevens zat aan de tafel Femke Groeneveld-Weller met haar partner Daan Weller. Femke is de Commercial Director van het Okura Hotel. Naast Ursula zat confectieonderneemster Veronique Wiering. Veronique levert haar confectie aan grote Nederlandse modeketens.

Prachtige avond

Het was een prachtige avond in de grote ballroom van het chique Okura Hotel. WereldOuders kan tevreden zijn met de enorme opbrengst en de gasten hebben zich flink vermaakt. De organisatie kan trots zijn op deze Gala-avond.

Wilt u ook zelf doneren aan dit Goede Doel? Kijk op WereldOuders voor alle informatie.

Photo Gallery

wo4     wo5

wo6     wo7

wo8     wo9

wo10     wo11

wo12     wo13

wo14     wo15

wo18     wo19

wo20     wo21

wo30     wo31

wo22     wo32

wo24     wo25

wo26     wo27

Video en Photo credits: Amsterdam Today

Advertentie

Corporate Nederland heeft Lifestyle en Age Management o.b.v. DNA ontdekt

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1