News Ticker

Amsterdamse biefstukkeizer Loetje Klinkhamer overlijdt na val

loetje

Loetje Klinkhamer is na een fatale val van de trap in zijn eigen restaurant overleden. Een val op zijn hoofd overleefde Loetje niet. De Amsterdamse horecaondernemer werd 83 jaar oud.

1977

De heer Klinkhamer en zijn vrouw openden in 1977 een café met drie biljarttafels op de hoek van de Johannes Vermeerstraat in Zuid. Het biljartcafé werd vervolgens uitgebreid tot een biefstukkenimperium met twaalf zaken. Je kunt Loetje vinden in onder andere in Amsterdam, Laren, Overveen, Utrecht en sinds april komt er ook een Loetje in Rotterdam.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Lekkere biefstuk met witbrood, friet en sla

In 1977 serveerden ze echter alleen nog maar gehaktballen, maar de kaart werd algauw uitgebreid, want als geschoold slager wist Loetje, die eigenlijk Ludwig heet, wat lekker was.

Loetje werd een begrip, niet vanwege de biljarttafels, maar door de heerlijke biefstukken. Een ossenhaasje met veel jus gemaakt van Blue Band margarine en wit brood ernaast. Wie kun je daar niet voor wakker maken?

Bij Loetje eet je al enkele decennia de lekkerste biefstuk met witbrood, friet en sla! Vanzelfsprekend geserveerd in een heerlijk laagje jus. Ook wij hebben van deze heerlijke biefstuk mogen proeven en het vet droop van je vork. Heerlijk.

Heeft u wel eens bij Loetje gegeten?

Photo credit: openprivacy via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1