News Ticker

Mariska van Kolck: “Ik heb nooit de A-status bereikt, zoals Chantal Janzen”

mvk2

In Nederland zijn we heel nuchter en we vinden al gauw dat iemand gewoon moet doen. Natuurlijk is het wel zo dat als je op tv komt of in theaters speelt, men je gauw een ster noemt. Dat hoort allemaal bij het vak en je hebt personen, die zich ook een echte ster voelen en zo willen worden behandeld. Helemaal prima. En je hebt diva’s, die zichzelf deze titel hebben toegeëigend en dat mag en kan allemaal in Nederland.

Gouden status

Voor wie we een heel groot respect hebben, is multi talent Mariska van Kolck. Niet alleen, omdat ze in de mooiste musicals of theater producties staat te schitteren, maar vooral ook omdat ze met haar beide voeten op de grond blijft staan en niet met haar hoofd in de wolken zit. Ondanks haar vele muzikale prestaties en haar bekendheid is Mariska een hele hartelijke persoonlijkheid met altijd een glimlach voor iedereen die haar benaderd en ze is heel benaderbaar. Ze neemt de tijd voor een gesprekje en ze is geïnteresseerd in wat je zegt. Wat ons betreft, heeft ze voor ons op basis van hoe ze in het leven staat, een gouden status.

Geen A-status

Mariska van Kolck speelt al ruim dertig jaar in grote theaterproducties, maar heeft echter nooit de A-status van een Chantal Janzen of Simone Kleinsma bereikt. Ze heeft wel een idee hoe dat komt. Dat zegt de musicalster in gesprek met de Story. Het heeft alles met ‘bescherming’ te maken, zegt Van Kolck. “Toen Joop van den Ende nog veel bepaalde in de musicalwereld, had hij een paar sterren die hij beschermde. Aan hen mocht je niet komen en zij kregen de grote rollen“, zo vertelt ze. Het gaat dus in elk geval om deze dames en Pia Douwes.

Toen Alex Klaasen ooit een typetje speelde waarin hij een kille foute vrouw speelde die geen tijd had voor haar fans, noemde hij haar Mariska van Kolck. “Ik kreeg te horen dat hij eigenlijk de naam van een ‘beschermde’ collega had willen gebruiken. Dat mocht niet.”

Minder leuke dingen

Van Kolck is nooit Van den Ende’s favoriet geweest. “Joop zei wel altijd tegen me dat ik bij zijn favoriete twaalf hoorde. Dat was fijn, want ik kreeg ook wel minder leuke dingen te horen. Er is een periode geweest dat men het grappig vond om mij te bashen, op de hak te nemen.” In het begin kwetste dat haar. “Later wen je eraan. Ik weet van mezelf wat ik kan en ik weet dat mijn portret in theaters in eregalerijen hangt.”

Benaderbaar

Omdat ze zo benaderbaar is, voelt ze voor het volk niet als een ster, aldus Mariska. “Ik heb dat glamourachtige niet, zoals Chantal, Simone en Pia. Ik zou het ook niet willen.”

Mariska zat maandag nog in Shownieuws, omdat ze aanwezig was bij de Strong Women Award. Daar kregen BN’ers dure cadeaus uitgedeeld, zoals een tas. “Super gaaf!“, riep ze.

Photo by Branko Collin on Foter.com / CC BY-SA

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1