News Ticker

Amsterdam Today heeft een nieuwe hoofdredacteur!

De frisse chef treedt in de voetsporen van 6 illustere voorgangers, en is dus zelf nummer 007. Haar naam is Jill lindeblad, naast Digital Creative bij ParadigmataMedia® is Jill per 1 januari 2020 gestart als hoofdredacteur bij AmsterdamToday® Dat meldt ParadigmataMedia® Wanneer Jill aantreedt bestaat de hoofdredactie uit haarzelf en plaatsvervangend hoofdredacteur Menno Lindeblad. Dat doen we met diverse freelance ver­slaggevers, onder wie een verslaggever die de gemeentepolitiek vol­gt en een kunstredacteur in samenwerking met het grootste onafhankelijke journalistieke netwerk voor mediaprofessionals FreelanceJournalism®.

Maatschappelijke projecten

Jill staat bekend om haar gevoel voor trends en haar perfecte smaak. Daarnaast combineert zij een grote liefde voor journalistiek-maatschappelijke projecten met een talent voor samenwerken. Wij zien in Jill dan ook een hoofdredacteur die in staat is om het crossmediale team van Amsterdam Today te gaan leiden. De focus zal liggen op het verder ontwikkelen van Amsterdam Today in samenwerking met Paradigmata Media, Freelance Journalism, Executive Business en talloze andere initiatieven die appelleren aan de redactionele pijlers van Amsterdam Today.

Foundation

Voor AmsterdamToday staan er veel nieuwe plannen op de agenda. Jill: zoals de oprichting van een Foundation, een volledig onafhankelijke stichting in de geest van ParadigmataMedia! Met de Foundation willen we constructieve journalistiek mogelijk maken om maatschappelijke vooruitgang teweeg te brengen. Ik ben heel enthousiast dat we de missie van het bedrijf nu ook gaan verankeren in een stichting. Zo kunnen we de maatschappelijke impact nog verder vergroten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bewustwordingscampagnes over klimaatverandering. Hiervoor hebben we ook Freelance Journalism en Renewable Energy Technologies opgezet.

Jill produceert als Digital Creative video’s voor de social media kanalen van Paradigmata media. Daar heeft ze inmiddels ruim 350.000 volgers 250.000.000 views en 4,3 miljoen likes. Dit gecombineerd met haar affiniteit voor social media, maakt Jill al sinds 2015 een onmisbare schakel in het team van ParadigmataMedia.

Als nieuwsjunk in hart en nieren kan ik mij geen mooiere plek voorstellen dan deze, in het hart van de Amsterdamse nieuwsjournalistiek. Ik ben enorm verheugd en vereerd om de rol van hoofdredacteur op me te nemen en kijk er naar uit om Amsterdam Today nog relevanter, inclusiever en persoonlijker te maken. Een Magazine maken, of eigenlijk een merk bouwen, is een minutieus samenspel tussen tekst, beeld en commercie.

Een groot thema in Amsterdam is de snel toenemende tweedeling. En dat komt overal in terug, in het onderwijs, de woningmarkt, de zorg en op straat. Je ziet zowel nieuwe, grote rijkdom in de stad van mensen met goede banen en veel overwaarde op hun huis en tegelijkertijd mensen die ondanks dat ze voltijds werken veel minder hebben. Die kloof wordt steeds groter. Je ziet de kansenongelijkheid toenemen. Dat is waar we meer oog voor gaan hebben met Jill als hoofdredacteur.

Photography, Hair and Make-Up by Hugo Portier

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® ExecutiveBusiness® and RenewableEnergyTechnologies® As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1