News Ticker

Amsterdam Today heeft een nieuwe hoofdredacteur!

De frisse chef treedt in de voetsporen van 6 illustere voorgangers, en is dus zelf nummer 007. Haar naam is Jill lindeblad, naast Digital Creative bij ParadigmataMedia® is Jill per 1 januari 2020 gestart als hoofdredacteur bij AmsterdamToday® Dat meldt ParadigmataMedia® Wanneer Jill aantreedt bestaat de hoofdredactie uit haarzelf en plaatsvervangend hoofdredacteur Menno Lindeblad. Dat doen we met diverse freelance ver­slaggevers, onder wie een verslaggever die de gemeentepolitiek vol­gt en een kunstredacteur in samenwerking met het grootste onafhankelijke journalistieke netwerk voor mediaprofessionals FreelanceJournalism®.

Maatschappelijke projecten

Jill staat bekend om haar gevoel voor trends en haar perfecte smaak. Daarnaast combineert zij een grote liefde voor journalistiek-maatschappelijke projecten met een talent voor samenwerken. Wij zien in Jill dan ook een hoofdredacteur die in staat is om het crossmediale team van Amsterdam Today te gaan leiden. De focus zal liggen op het verder ontwikkelen van Amsterdam Today in samenwerking met Paradigmata Media, Freelance Journalism, Executive Business en talloze andere initiatieven die appelleren aan de redactionele pijlers van Amsterdam Today.

Innovatieve Visie en Toekomstplannen

Onder leiding van Jill Lindeblad zal AmsterdamToday® zich niet alleen richten op het belichten van maatschappelijke kwesties, maar ook op het omarmen van digitale innovaties. Jill’s ervaring als Digital Creative bij ParadigmataMedia® en haar indrukwekkende bereik op social media bieden een unieke kans om het magazine naar nieuwe hoogten te brengen. “Met onze focus op multimedia en interactieve content, willen we een jonger en diverser publiek aanspreken,” zegt Jill. “We zullen nieuwe platforms en technologieën verkennen om verhalen te vertellen op manieren die nog nooit eerder zijn gedaan.” Dit omvat alles van live streaming evenementen tot podcasts en interactieve artikelen die lezers uitnodigen om actief deel te nemen aan de journalistieke ervaring. Met Jill’s leiding is de toekomst van AmsterdamToday® er een van inclusiviteit, innovatie en diepe betrokkenheid bij de gemeenschap.

Jill produceert als Digital Creative video’s voor de social media kanalen van Paradigmata media. Daar heeft ze inmiddels ruim 350.000 volgers 250.000.000 views en 4,3 miljoen likes. Dit gecombineerd met haar affiniteit voor social media, maakt Jill al sinds 2015 een onmisbare schakel in het team van ParadigmataMedia.

Als nieuwsjunk in hart en nieren kan ik mij geen mooiere plek voorstellen dan deze, in het hart van de Amsterdamse nieuwsjournalistiek. Ik ben enorm verheugd en vereerd om de rol van hoofdredacteur op me te nemen en kijk er naar uit om Amsterdam Today nog relevanter, inclusiever en persoonlijker te maken. Een Magazine maken, of eigenlijk een merk bouwen, is een minutieus samenspel tussen tekst, beeld en commercie.

Een groot thema in Amsterdam is de snel toenemende tweedeling. En dat komt overal in terug, in het onderwijs, de woningmarkt, de zorg en op straat. Je ziet zowel nieuwe, grote rijkdom in de stad van mensen met goede banen en veel overwaarde op hun huis en tegelijkertijd mensen die ondanks dat ze voltijds werken veel minder hebben. Die kloof wordt steeds groter. Je ziet de kansenongelijkheid toenemen. Dat is waar we meer oog voor gaan hebben met Jill als hoofdredacteur.

Photography, Hair and Make-Up by Hugo Portier

 

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1