News Ticker

Linda de Mol wil afvallen, maar eet te veel vlees volgens kenners

lindemoleten

Afvallen is voor menige vrouw en ook bij mannen een belangrijke issue. If you want to change something, change yourself is een bekende uitspraak. Dat kan op veel gebieden, maar vooral op het gebied van eetgewoontes. Is vlees eten slecht. Met mate hoeft dat niet te zijn. Het milieu is echter wel gebaat bij het minder eten van vlees.

Wat is de mening van bijvoorbeeld Janine Abbring.

Zomergasten

VPRO-ster Janine Abbring, die dit jaar de presentatie van Zomergasten op zich neemt, vindt dat RTL 4-ster Linda de Mol wel erg veel vlees eet. Dat laat de eindredactrice van Zondag Met Lubach weten op Twitter. De Mol vlogt sinds kort over haar poging om af te vallen en daaruit blijkt volgens Abbring vooral dat de tv-koningin een echte vleeseter is. “Wat mij vooral opvalt in Linda’s lijnpoging is hoe ouderwets veel vlees ze eet. Tijd voor een vega-themanummer van de LINDA“, zegt ze.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Yupperigs

Abbring krijgt op sociale media kritiek, omdat haar kritiek typisch ‘Randstedelijk’ zou zijn. Het propageren van minder vlees eten zou iets heel yupperigs zijn, waar de rest van Nederland niet mee bezig is.

Wat een onzin, vindt Abbring. “Wat de fok heeft mijn pleidooi voor minder vlees eten met de Randstad te maken? Ik riep dit in Groningen ook al hoor, waar ik tot twee jaar geleden woonde. Terwijl ik (bijvoorbeeld) bij DWDD werkte. Heel Randstedelijk allemaal.”

Aandacht vragen voor minder vlees eten is gewoon goed, stelt ze. “Minder of geen vlees eten is beter voor dier en milieu, ik zie niet in waarom je daar in welk medium dan ook géén aandacht aan zou besteden.”

“Dat het dan meteen als mening opdringen wordt geframed is in my humble opinion nogal kortzichtig en de Randstadframe is helaas niet op mij van toepassing.”

Normaal eten

Critici wijzen Abbring erop dat onder ‘normaal eten’ ook gewoon vlees eten valt. Abbring: “Aha, dan verschillen we van mening over definitie ‘normaal’ eten. ‘Met de kennis van nu’-blabla van mij. Ik vind elke dag vlees inderdaad ouderwets.”

“Verder werd ik al op mijn vijftiende een irritante rabiate vegetariër, in een klein Gronings dorp.

Wat is jouw mening over dit onderwerp.

Photo credit: amsfrank via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1