News Ticker

Asperges, het Witte Goud, en the Gassan Boutique zijn een prima combinatie

aspslider

Onlangs kwam het Limburgse bedrijf Zon Fruit & Vegetables naar the Gassan Boutique aan de P.C. Hooftstraat om aandacht te vragen voor haar Witte Goud in de vorm van overheerlijke en dikke asperges. Aandacht genoeg, want in plaats van de bekende P.C. Hooftstraat tractoren stond er een echte tractor voor het pand van Gassan geparkeerd.

asp

Een televisieploeg met presentator Winston Post was aanwezig net als diverse blogsters en vlogsters en andere genodigden uit de wereld van de media. Asperges zijn een delicatesse en ze zijn niet het hele jaar verkrijgbaar en daarom verdienen ze extra aandacht. Zeker voor de liefhebber.

asp1

Alle genodigden werden ontvangen door twee met bladgoud versierde charmante dames, die een sprankelend glaasje met koude bubbels aanreikten. Een goed begin, vond iedereen. Vervolgens werd men gevraagd naar het fraaie souterrain te gaan van the Gassan Boutique waar een enorme goed gevulde tafel klaar stond en waar men kon plaats nemen waar het kaartje met jouw bedrijfsnaam netjes was geplaatst in een bedje van aarde. Echt heel verzorgd allemaal.

Nadat iedereen had plaats genomen werd men toegesproken door de eigenaar van Zon Fruit & Vegetables over de wereld van de asperge. Deze zuidelijke gastronomische lekkernij is heel delicaat en als het te koud is dan stopt de asperge met groeien. Door het koude weer van de afgelopen tijd is daardoor het asperge seizoen twee weken opgeschoven, want de asperges doen wat ze willen en dat is groeien als de temperatuur naar behoren is.

Na de toespraak werd het voor deze gelegenheid speciaal gemaakte twee gangen menu geserveerd. De twee gangen waren met veel creativiteit en aandacht samengesteld en bestonden uit:

Groentetuintje met aspergesoep

Witte asperges, tuinkers, bietenblad, spring pea, eetbare bloemen, mini courgetterolletjes, geitenkaasmousse en venkel

asp2

Witte aspergesalade

Gerookte paling of gerookte kaas (vega), crouton, waterkers, eetbaar bladgoud, witte asperges en truffelvinaigrette

asp3

Bij het eerste gerecht werd heel elegant een mooi opgemaakt bord met het groentetuintje geserveerd en vervolgens werd apart de smaakvolle aspergesoep op het bord geschonken. Echt genieten.

Genieten van het tweede gerecht was evident. Op een prachtige manier was het bord gevuld met de eerder genoemde gerechten en de Chef was vooral heel voorzichtig geweest met de smaak van de paling, zodat deze heel zacht van smaak was. Heerlijk!

Als begeleidend drankje werd een zalige mix van Gingerale en een geheim ingrediënt geserveerd met ijsblokjes. Heel verfrissend.

Het was een heel verzorgde culinaire ontmoeting met het Witte Goud uit het Zuiden. Complimenten voor de Chef en de bediening en we bedanken Zon Fruit & Vegetables voor het subtiel smakende Witte Goud en the Gassan Boutique voor de prachtige en chique accommodatie als heuse groentejuwelier.

Advertentie

Reclame maken? Kijk hier voor Amsterdam Today’s aantrekkelijke package deal

Voor extra beleving hebben wij enkele foto’s in onze photo gallery geplaatst.

Photo Gallery

asp4     asp5

asp6     asp7

asp8     asp9

asp10     asp11

asp12     asp13

asp14     asp15

asp16     asp17

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1