News Ticker

OBS De Schakel gaat op excursie op de Nationale Buitenlesdag 2017

buitenlesdag

Dinsdag 11 april 2017 doet OBS De Schakel, Amsterdam Zuidoost, mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op zo’n 1700 scholen buitenlessen gegeven. Ook OBS De Schakel doet mee aan deze tweede editie van de Buitenlesdag. De leerlingen van groep 8 mogen feedback geven aan hun leerkracht. Ze gaven aan vaker buiten les te willen hebben. Groep 8 leerkracht Dwayne Albus houdt wel van natuurlessen en tekende in op een excursie van ANMEC.

ANMEC juicht het initiatief van IVN en Jantje Beton voor deze tweede Nationale Buitenlesdag toe. Elena Francissen, consulent natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie: ‘Wij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Daarom verlootten wij een gratis excursie op 11 april. De klas van meester Dwayne heeft de loting gewonnen. Toen we de mogelijkheden bespraken, koos meester Dwayne voor een natuurexcursie in het Diemerbos. Hij is enorm enthousiast en zei: “ik loop denk ik voorop!”’.

Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Gelukkig zijn alle basisscholen in Amsterdam gratis lid van de NatuurMEdiatheek van ANMEC, waar meer dan 100 lespakketten over natuur en milieu te leen zijn. IVN en Jantje Beton hebben samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën.

Bron: anmec.nl

Photo credit: Foter.com

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1