News Ticker

Maak kennis met de karakteristieke smaak van Don Q Rum

qslider

In Amsterdam Oost zit het leuke restaurant Instock aan de Csaar Peterstraat 21 en daar kregen we een lunch en een workshop over rum. De lunch werd verzorgd door Instock dat een speciale formule hanteert op het gebied van voeding. Zij kopen namelijk bij de supermarkten voedingsproducten op, waarbij de houdbaarheidsdatum bijna is verlopen. Dit resulteerde in een heerlijke lunch met drie gangen. De eerste gang betrof een pittige tomatensoep, de tweede gang was een lekkere krokant gebakken vis met oma’s aardappelen en diverse groenten en als dessert werd een halve croissant met een bolletje sauer cream en halve druiven geserveerd. Mooi en nuttig concept.

Rum

qrum

Tussen de gerechten door kregen de genodigden een presentatie en een proeverij over rum uit Puerto Rico en wel de smaakvolle Don Q Rum. In Puerto Rico is het al generaties lang de meest gedronken rum onder de eilandbewoners. Don Q Rum, sinds 1861 gestookt door de trotse Puerto Ricaanse familie Serrallés, is vooral geliefd om de karakteristieke smaak. Het authentieke familierecept van de rum vormde de basis van de Piña Colada, hét nationale drankje van Puerto Rico en nog steeds één van de grootste cocktails wereldwijd. Deze zomer maakt Nederland na bijna twee eeuwen ook eindelijk kennis met de nummer 1 rum van de surfscene door een introductie bij verschillende bars en standtenten.

Authentiek familierecept

In 1861 startte voorvader Don Juan Serrallés in Puerto Rico op de kleine suikerplantage “Hacienda Mercedita” met de eerste experimenten voor de kwaliteitsrum die wij vandaag als Don Q kennen. Door water toe te voegen uit de bron van Río Inabón, ookwel het hart van het eiland genoemd, is de rum een authentiek én een uiterst puur product van eigen bodem. Het familierecept wordt inmiddels al meer dan zes generaties doorgegeven.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Groene teelt op eigen bodem

Al 150 jaar lang stookt de familie Serrallès Don Q Rum volgens het traditionele recept. De Puerto Ricaanse familie stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar product en het milieu. Om deze reden werd altijd al gewerkt met de meest pure ingrediënten. Sinds 2004 is Roberto Serrallés  Jr. betrokken tot het roer van het familiebedrijf. Met zijn achtergrond als Milieu Wetenschapper wist hij het bedrijf nog verder te ontwikkelen tot één van de meest groene spirit-producenten wereldwijd. Voor deze manier van werken ontving de familie in 2014 De ‘Five Star Diamond Award’, de hoogst haalbare vakprijs van de American Acadamy of Hospitality Sciences.

Puerto Rico

Het tropische eiland Puerto Rico ligt midden in de Caribisch Zee en staat wereldwijd bekend om de productie van rum. De eilandbewoners van Puerto Rico hebben een uitgesproken voorkeur voor hun ‘eigen’ Don Q. Zij drinken deze het liefst puur, on the rocks of in de mix als verkoeling na een middag op het strand of tijdens de latere uurtjes in clubs & bars.

Waar wordt rum het meest gedronken?

Tijdens de presentatie kwamen allerlei vragen aan het bod. Zo was iemand benieuwd waar de meeste rum wordt gedronken en dat is niet Cuba, Amerika of Jamaica, maar een land dat je niet verwacht. Dat land blijkt India te zijn.

Informatie

Don Q Nederland

De Kuyper Royal Distillers

Buitenhavenweg 98 3113 BE Schiedam

Overige informatie:

Website:               http://donq.com/

Photo Gallery

qrum2     qrum3

qrum1     qrum4

qrum5     qrum6

qrum7     qrum8

qrum9     qrum10

qrum11     qrum12

qrum13     qrum14

Photocredits: Amsterdam Today

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1