News Ticker

Column van Personal Trainer Jack Scheers

jackdutchlions

De vakkundige en gediplomeerde Personal Trainer Jack Scheers bespreekt twee keer per maand een onderdeel van Personal Training in Amsterdam Today.

Wie is Jack Scheers?

jackfoto3

Jack is eigenaar van PT Powerbody en heeft naast zijn 4-jarige CIOS-opleiding diverse aanvullende opleidingen gedaan op sportgebied. Daarnaast heeft hij een zwarte band in de Koreaanse vechtsport Kuk Sool Won en speelt in het Nederlandse American Football Team. Tevens is hij coach en krachttrainer bij het Nederlands American Football Junioren Team.

Jack werkt als Personal Trainer in de driehoek ’t Gooi, Amsterdam en Lelystad. Zijn dienstverlening gaat heel ver, want naast het fysieke gedeelte kijkt hij ook naar hoe de klanten omgaan met hun voeding en hun minder aantrekkelijke leefgewoontes. Hij geeft zijn klanten allerlei adviezen hierover, zodat het gewenste doel zo effectief mogelijk en op een plezierige manier bereikt wordt.

Fitness

Deze keer gaan we wat verder in op fitness. Met fitness wordt het geheel van sporten en sportactiviteiten bedoeld, die bedreven worden in sportscholen, fitnesscentra of thuis.

Enkele aandachtspunten

1 Het doel van fitness

2 Thuistraining

3 Buiten fitnessen

4 Apparaten

5 Fitnessoefeningen

Het doel van fitness

jacktraining

Fitness training kan voor vele doeleinden gebruikt worden. De meest voorkomende doelen zijn:

-Training ter ondersteuning van de gezondheid en algemene fitheid

-Training gericht op vetverbranding en afvallen (spinning, aerobics, cardiofitness etc.);

-Training gericht op spiergroei (hypertrofie, bodybuilding) of toename van spierkracht.

Daarnaast kunnen fitnesstrainingen effectief ingezet worden voor medische doeleinden. Regelmatige fitnesstraining is effectief gebleken om klachten van de volgende aandoeningen te voorkomen, verminderen of tegen te gaan:

Diabetes Mellitus

Hypertensie

Hartfalen

COPD

Osteoporose

Thuistraining

Uiteraard kan men ook thuis trainen, indien men voldoende kennis heeft. Dit kan met eenvoudige apparaten. Er zijn niet altijd apparaten nodig om fitness te beoefenen. Oefeningen als touwtje springen, stretching, opdrukken en buikspieroefeningen kunnen ook thuis gedaan worden.

Buiten fitnessen

Er zijn tegenwoordig ook fitnesstoestellen in de buitenlucht. Deze toestellen zijn in het bezit van de gemeente of sportverenigingen en zijn vrij te gebruiken door sporters op ieder niveau. Wees lekker creatief hierin.

Apparaten

De apparaten waarmee men in sportscholen oefent, zijn erop gericht specifieke spiergroepen te gebruiken en blessures te voorkomen. Deze apparaten zijn specifiek voor fitness ontwikkeld en heten daarom “fitnessapparaten” of “fitnesstoestellen”. Voorbeelden hiervan zijn de indoor-roeier, de crosstrainer en de hometrainer.

Ook apparaten die voor bodybuilding gebruikt worden, kunnen passen in een fitnesstraining.

Vraag de fitness-instructeur om advies.

Fitnessoefeningen

Calf raises

Chin-up

Opdrukken

Dumbbell Flexion Extension

Lunge

Military Press

Squat

Bankdrukken

Grapevine

Zumba

BodyStep

Spinning

Et cetera

Personal Training

Personal Training is echter een veel persoonlijkere vorm van training, aangezien je alle aandacht van je Personal Trainer krijgt. Personal Training heeft naast het fysieke ook te maken met het mentale aspect en goed advies over voeding en herstel van het lichaam na een training.

Jack Scheers, Personal Trainer

Informatie

Hebt u vragen aan Personal Trainer Jack Scheers? Via zijn website www.ptpowerbody.nl kunt u contact met hem opnemen.

jackptfoto                                   logo

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1