News Ticker

Tia Maria Academy gelanceerd in Amsterdam

tia maria

Op donderdag 9 maart jl. kwamen koffie en cocktails spectaculair en vernieuwend samen bij Stooker Roasting Company in Amsterdam. Op uitnodiging van Tia Maria namen bartenders uit o.a. Engeland, Duitsland en Nederland deel aan een unieke challenge. Zij werkten samen met Nederlandse barista’s en lieten diverse creaties uit het smaaklab rollen. Koffie als smaakmaker in cocktails. Stylish en trendy.

Uitwisselen van skills

Deze challenge was onderdeel van de officiële kick-off van de Tia Maria Academy in Amsterdam. Hier komen – als onderdeel van Tia Maria + Coffee Project – bartenders, barista’s en horecaprofs dit jaar zes keer samen in speciale sessies. Om bij Stooker verder te experimenteren met het fenomeen koffiecocktail. Tia Maria maakt de interactie en innovatie mogelijk en zet in op het blijvend ontwikkelen en uitwisselen van skills. De eerste samenwerking tussen bartenders en barista’s leverde experimenten met koffiezetmethoden en zelfgekozen ingrediënten op. De challenge stond onder leiding van een gelegenheidsjury, bestaande uit Ingmar Voerman, Simona Bianco en Rose van Asten.

Wouter Bosch, bartender en Brand Ambassador Tia Maria: “Met Tia Maria + Coffee Project willen we barista’s en bartenders dichter bij elkaar brengen. De creatiedrift van bartenders in combinatie met de gedetailleerde koffiekennis van barista’s opent deuren in de koffiecocktailwereld.”

Rose van Asten, baristatrainer en Tia Maria + Coffee Project ambassadeur: “Bartenders en barista’s zijn zo verschillend, zowel als mens als in het uitvoeren van hun job. Dit is het eerste project dat deze twee werelden zo dicht bij elkaar durft te brengen!”

Recepten

tiamaria

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

OVER TIA ARIA + COFFEE PROJECT

Tia Maria blaast nieuw leven in de koffiecocktail met Tia Maria + Coffee Project. Bartenders en barista’s delen en verdiepen hun skills in dit project. Resultaat: een kaart vol lekkere en bijzondere koffiecocktails. Tia Maria is de bekende koffielikeur op basis van Jamaicaanse rum en vers gebrande koffiebonen, aangevuld met een kruidenmix en vanille. Met het Tia Maria + Coffee project onderstreept Tia Maria de positie als dé likeur voor koffiecocktails. Smaken en creativiteit Met het samenbrengen van de diepgaande koffiekennis van barista’s en de creativiteit van bartenders zal de koffiecocktail een nieuwe standaard krijgen. Een oppepper voor een avond uit of een zachte verfrissing op een zomers terras.

Bron: smitprins.com

 

Photo credit: creating in the dark via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1