News Ticker

Aangename glasblaas workshop met Villa Massa di Sorrento Limoncello

vmslider

Villa Massa di Sorrento is een heerlijke Limoncello uit Sorrento, Italië. Het is 100 % natuurlijk en 100 % Italiaans. Villa Massa di Sorrento wordt gemaakt op basis van de ‘beschermde” zoete Sorrento-citroen, die heel groot en aromatisch is. Alleen de schil wordt gebruikt voor het maken van deze heerlijke Limoncello, die wordt gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Hun familierecept is sinds 1890 onveranderd gebleven, met veel respect voor hun herkomst en traditie en dat kon je heel goed proeven.

Open Design Centrum

Om kennis te maken met deze smaakvolle drank werden de genodigden gevraagd om te komen naar het Open Design Centrum aan de Tolstraat 188 waar een fraaie ruimte is ingericht met diverse machines om allerlei (houten) producten te ontwerpen en te vervaardigen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een elegant glaasje met Villa Massa di Sorrento gemixt met Prosecco en een bordje met zelfgemaakte Melanzane. Heel lekker allemaal. Vervolgens kregen we twee toespraken en wel van de eigenaar van het Open Design Centrum en van Sara Massa, de dochter van de eigenaar van Villa Massa di Sorrento, die speciaal naar Nederland was gekomen voor deze gezellige presentie.

vm1     vm2

Glasblaas workshop

Omdat een likeur niet zonder glaasje kan om het in te schenken, werden de gasten gevraagd om naar de Daniël  Stalpertstraat te gaan in De Pijp naar “The Backstage” waar men hartelijk werd ontvangen door de professionele glasblazer Mart Martorell, die ons een workshop glasblazen ging geven.

Natuurlijk stonden er weer koude drankjes klaar met de verfijnde citroenlikeur uit Sorrento en nu had men gekozen om de Limoncello te mixen met Tonic en veel ijs. Dit smaakte naar meer en is zeker een goede alternatief voor een Gin & Tonic. Voor de inwendige mens was ook gezorgd en diverse zalige Italiaanse hapjes werden door enkele charmante dames geserveerd.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

De glasblazer gaf een uitvoerige uitleg over hoe je glas dient te blazen en vooral het veiligheidselement was van groot belang, aangezien er drie branders aan stonden en voorzichtigheid geboden was. Glasblazen is echt niet eenvoudig. Als oefening moesten we een dun glazen buisje in de vlam houden met onze linkerhand en deze tijdens het heet laten worden van het glas zachtjes naar ons toe moesten laten rollen. Nadat het glas heet genoeg was, moest je het glazen buisje naar je mond brengen om vervolgens met niet te veel kracht een bolletje te blazen. Concentratie en beleid was nodig, want als je te hard blies, ging je het glas stuk. Echt leuk om gedaan te hebben.

Zelf konden we natuurlijk geen goed likeurglaasje maken en was de glasblazer zo vriendelijk om je te helpen met een goed eindproduct. Op de onderstaande video kun je zien hoe hij dat deed:

Ook werden vele pogingen ondernomen om glazen lepeltjes te maken en dat ging best goed. Vele bijzondere glasblaas kunstwerken ontstonden hierdoor en dat was grappig om te zien. Nadat iedereen druk bezig was geweest met het glas blazen, werd nogmaals genoten van de gastvrijheid van Villa Massa di Sorrento en kreeg iedereen een leuk gevulde goody bag mee naar huis, inclusief de zelf geblazen glazen kunstwerken.

Photo Gallery

Om je een indruk te geven van deze leuke presentatie, hebben we diverse foto’s in onze Photo Gallery geplaatst.

vm3     vm5

vm4     vm6

vm7     vm8

vm9     vm10

vm11     vm12

vm13     vm14

vm15     vm30

vm17     vm18

vm29     vm20

vm21     vm22

vm23     vm24

vm25     vm26

vm27     vm28

Photo & video credits: Amsterdam Today

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1