News Ticker

Kijkcijfers: Humberto Tan verdwijnt uit de top 25 met zijn RTL Late Night

rtlhumbertotan

Humberto Tan wordt flink om de oren geslagen door Eva Jinek, die ‘s lands nieuwe favoriet is op de late avond. Haar talkshow Jinek trok woensdagavond 950.000 kijkers naar NPO 1, goed voor 31 procent marktaandeel.

Zorgenkindje

De Humberto Tan-show RTL Late Night is het zorgenkindje van RTL 4 geworden. De talkshow deed het een paar seizoenen lang goed, maar heeft het nu erg zwaar. Gisteren viel het programma zelfs uit de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night behoorde woensdag niet tot de 25 meest bekeken programma’s van de dag en dat is een unicum. Er keken slechts 482.000 kijkers naar RTL Late Night, goed voor een schamele 12 procent marktaandeel.

Historisch verschil

Dinsdag was het verschil tussen Jinek en RTL Late Night historisch groot: zij scoorde toen 1,4 miljoen kijkers (41 procent) en hij moest genoegen nemen met 468.000 kijkers (11 procent).

Inmiddels staat het 22-6 voor Jinek in de strijd met RTL Late Night. Voormalig Late Night-gezicht Luuk Ikink zei gisteren nog in het AD dat hij zich geen zorgen maakt over de lage scores van Tan: “Die schommelingen zie je wel vaker. Eva heeft nu de wind mee. Zij doet het erg goed, maar het zegt niets over Late Night.”

Gezien de teleurstellende scores van Tan, is het niet ondenkbaar dat RTL 4 dit jaar met een nieuw programma komt op de late avond.

Wat is uw mening over dit onderwerp

Photo Credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1