News Ticker

Suriname Food Festival in Duivendrecht

suriname

Groot feest in Duivendrecht. Op zaterdag 27 oktober organiseert Amazing Oriental hier het Suriname Food Festival. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers van de Aziatische supermarkt inspiratie opdoen en genieten van culinaire en culturele hoogstandjes.

“De Surinaamse keuken is ontzettend divers”, vertelt Liza Poon, marketingdirecteur van Amazing Oriental. “Dat komt doordat de bevolking uit nagenoeg alle werelddelen afkomstig is. Afrikanen, Hindoestanen, Portugezen en ook Hollanders drukten hun stempel op de Surinaamse keuken. De samensmelting van culturen leidde tot de creatie van typisch Surinaamse gerechten als roti, nasi goreng trafasie en pom. Tijdens het Suriname Food Festival ontdek je hoe makkelijk het is de rijke smaken uit dit land zelf thuis op tafel te zetten.

Kookdemonstraties, proeverijen en optredens
Het evenement op zaterdag 27 oktober is een prikkeling voor alle zintuigen. Doe inspiratie op bij een van de kookdemo’s en ontdek nieuwe smaken tijdens de proeverijen. Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je bovendien genieten van optredens van de Sranan Bromtji dansgroep en muziekband.

Zelf aan de slag
De compacte opzet van dit foodfestival zorgt voor een intieme sfeer en complete Surinaamse beleving. Bijzonder aan dit festival is dat je na de opgedane inspiratie direct zelf aan de slag kunt gaan. Bij Amazing Oriental vinden zowel beginnende als gevorderde thuiskoks alle denkbare ingrediënten om zelf Surinaamse gerechten te bereiden. Van verse groente, vlees en vis tot een waaier aan kruiden en sauzen.

Amazing Oriental Duivendrecht is gevestigd aan De Flinesstraat 6.

Over Amazing Oriental
Amazing Oriental is opgericht in 1986, met een eerste toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. De supermarktketen telt in Nederland inmiddels twintig vestigingen, waarvan twee groothandelsvestigingen. Er werken meer dan 500 mensen. Het hoofdkantoor van Oriental Group staat in Hoofddorp (Broekermeerstraat 135). Het aanbod van levensmiddelen is in de loop der jaren uitgegroeid van 600 naar meer dan 10.000 authentieke A-merken uit Azië. Een compleet assortiment voor horecabedrijven en consumenten, geleverd door een modern distributiecentrum. Meer informatie over het bedrijf en de producten is te vinden op www.amazingoriental.com.

Bron: Oriental Group

Photo by udo geisler on Foter.com / CC BY-ND

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1