News Ticker

Bij BitterZoet staat smaak op nummer één

BITTERZOET

Op een zonovergoten vrijdagmiddag zit Jill Lindeblad aan een glazen ronde tafel in de eetkamer van haar woning met uitzicht op de Kortenhoefse plassen. Ze heeft een bespreking, gekleed in een strakke jeans en leren sneaker van Nubikk. Om haar heen zit een team van diverse mensen met wie ze de strategie van BitterZoet en GreenDelicious doorneemt. Ze nipt aan een kopje muntthee met honing.

 

STRAKKE AGENDA

Op tafel liggen diverse A4’tjes en haar receptenboekje en worden de strak ingeplande agendapunten besproken. Nauwgezet vinkt Jill het ene punt na het andere af. Ze luistert aandachtig. Instagram, een samenwerking met Brand Ambassadors in rap tempo komen de namen van ’s lands bekendste foodbloggers voorbij.

7 SINS

Naast de werkzaamheden van BitterZoet en GreenDelicious is Jill als PR Consultant ook verantwoordelijk voor de online marketing bij Paradigmata Media. Op haar bureau liggen uitnodigingen voor de presentatie van BitterZoet. Jill geeft dan haar culinaire vertolking van de 7 sins. Speciaal voor de presentatie bereid Jill een diner van 7-gangen gebaseerd op de 7 hoofdzonden. Ze vist een uitnodiging van de stapel. “De R.S.V.P-teller (répondez s’il vous plaît) staat al op vijfentwintig,” roept ze uit. “Kijk,” zegt ze terwijl ze de gang op loopt, “hier komt één hele lange, smalle tafel waar we het diner houden.”

BITTERZOET

Met recht een foodie, Jill’s grote passie is het bedenken van catering concepten. BitterZoet catering stelt een op maat gemaakte line-up samen uit haar partner netwerk van spraakmakende food & drank ondernemers. Daarnaast diept Jill jouw thema, merk of gelegenheid verder uit door unieke cateringconcepten en gerechten te ontwikkelen. Daarbij gaat zij consequent op haar eigen smaak en gevoel af, want als zij zich door anderen zou laten inspireren, dan loopt zij naar eigen zeggen immers altijd achter. ‘Een horeca concept is een organisch, levend iets. Het heeft continue liefde, aandacht en een visie nodig.’ Jill is liefhebber van eerlijk en puur eten, van guilty pleasures en wil graag haar steentje bijdragen aan een groene toekomst. Dit begint al bij de bron: de ingrediënten. Jill werkt met eerlijke, waar mogelijk biologische en duurzame producten. Op Jill´s verlanglijstje voor dit jaar staat BitterZoet Food & Gifts, een delicatessen- en cadeauwinkel van ruim 250 vierkante meter. Een winkel waar je van alles kan proeven voordat je voor de moeilijke keuze staat wat je mee naar huis zult nemen.

Als ik niet zou doen wat ik doe, zou ik een chocolatier zijn. Ik vind het volkomen sensueel. Ik droom er stiekem van dat ik uiteindelijk tijd zal besteden aan het bestuderen van de kunst van het maken van chocolade en het verkopen ervan in een delicatessen- en cadeauwinkel.

Bij een gezond en bewust leven past biologische voeding. Proeven wat de natuur je geeft. De echte volle smaak van gezond en eerlijk eten. Biologisch is meer met minder. Met minder middelen gewassen laten groeien en bewust meer doen voor de gezondheid van mens en dier, voor het milieu en een duurzame samenleving. Door Franse, Spaanse en Perzische invloeden, zijn de gerechten veelzijdig, rijk en vol smaak met gebruik van typische Oosterse kruiden en specerijen zoals kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Knapperig verse groenten, gecertificeerde vis, kakelverse zuivel van de boer om de hoek, heerlijk gebakken brood, fruit uit de boomgaarden, mooie wijnen. Vlees van beesten die een goed leven hebben gehad het is allemaal inbegrepen bij BitterZoet. Door jill’s levenslange ervaring in de keuken en de ervaring die zij heeft in de omgang met gasten geeft zij een extra dimensie aan iedere catering.

GREENDELICIOUS

Een eigen biologische foodlijn stond al lange tijd hoog op het verlanglijstje van Jill, ze zoekt altijd de beste ingrediënten voor bij de lekkerste gerechten en koopt graag in bij kleine boertjes uit Emilia-Romagna in Noord-Italië die vooral voor hun eigen familie en eigen dorp produceren. Veel van deze producten zoals de prachtige pure olijfoliën en heerlijke zoete Balsamico’s op basis van vers fruit bottelt Jill onder haar eigen merk GreenDelicious. Jill kookt ook graag met de producten van Greendelicious. De heerlijke zoete balsamico met vijgen en dadel is een van haar meest favourite azijn. De vijgen zorgen voor een lichte frisheid en de dadel brengt een fijne zoete ondertoon. De ideale partner voor geitenkaas en parmaham. Het zijn gewoon soulmates. Uiteraard gaat hij ook goed samen met warme bereidingen. Ik doe deze vijgen-dadel azijn ook vaak door de jus van een eendenborstfilet welke ik insmeer met een sinaasappel-granberry glace.

Jill vertelt over haar visie op koken met de producten van Greendelicious en praat makkelijk, graag en vol enthousiasme over de kwaliteit. Alles is een beleving en het draait om ruiken, voelen en proeven. Jill vertelt met genoegen het verhaal achter de GreenDelicious producten. Over de superkwaliteit van de olien, de mooie balsamico’s, die z’n reis beginnen in een vat van 170 liter en waar na jaren rijpen nog maar een paar liter van over is.

Jill hoopt dat veel meer mensen in aanraking gaan komen met de producten van GreenDelicious. Daarom gaat ze dit jaar het assortiment verder uitbouwen en zullen de producten ook in haar webwinkel en op diverse offline plekken verkrijgbaar zijn.

Jill’s Guilty pleasures:

  • Lichee Mojito
  • Baby Spinazie met gegrilde garnalen en truffeldressing
  • Soy braised duck met groene appel en king crab
  • Siciliaanse olijfolie bij voorkeur de ‘novello’

Let’s meet!

Voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking neem dan contact op met Jill Lindeblad. Via Info@BitterZoet.Shop

 

 

 

 

Photo credit: Enygmatic-Halycon via Foter.com / CC BY-SA

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1