News Ticker

Hoe onderscheidt u zich als makelaar in de huidige woningmarkt?

amsterdamsemakelaar

Het gaat gelukkig goed met de woningmarkt. Te koop staande woningen worden snel verkocht. Er is veel vraag naar woningen, want de rente staat historisch laag. Dat betekent dat de huizenprijzen flink stijgen en potentiële kopers alert moeten zijn, zodat ze hun droomhuis niet aan hun neus voorbij laten gaan.

Amsterdam Today was aanwezig bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers van de NVM in het Hilton Amsterdam en in ons geplaatste artikel over de kwartaalcijfers van het derde kwartaal kunt u meer lezen over hoe de woningmarkt zich heeft ontwikkeld de afgelopen periode.

Hevige concurrentiestrijd

Een belangrijk verschijnsel dat zich nu voordoet, is dat de voorraad te koop staande woningen afneemt. Dit gebeurt vooral in het populaire Amsterdam. Als bijwerking geldt dat de honderden Amsterdamse makelaars met een flink lager aanbod te maken hebben. De competitie onderling wordt heviger. Het aanbieden van lagere courtages wordt als middel gebruikt om toch de klanten naar binnen te krijgen. Waarom zou je een lagere courtage aanvaarden als je al jaren een bekwame makelaar bent met een prima reputatie? De huidige woningmarkt is niet coulant en zorgt voor een hevige concurrentiestrijd. Deze strijdt win je als je als makelaar je echt onderscheidt van de andere makelaars, waardoor je de verkopers vanzelf naar je toe trekt.

Hoe onderscheidt u zich als makelaar?

De meeste makelaars hebben alles goed voor elkaar. Ze zijn vakbekwaam, klantgericht, hebben een uitstekende service, goed personeel en een prima reputatie. Daar red je het mee in een normale woningmarkt. Zodra je terecht komt in een woningmarkt, die aan het droog koken is, moet je als makelaar je onderscheiden van de rest op een specifieke manier. Allemaal interessant om te weten, maar hoe doe je dat? Wat is de oplossing?

Adequate marketingtool voor makelaars

Amsterdam Today staat bekend om haar Immersive Journalism en brengt fascinerend nieuws in combinatie met virtual reality. Wij hebben begin oktober 2016 een marketingtool ontwikkeld, waarbij u als makelaar zich via ons beter profileert door gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden van het Internet. Elke potentiële klant kijkt regelmatig op het scherm van zijn of haar mobiele telefoon. Deze is onder handbereik. Daar is de klant te vinden en is de klant eenvoudig te bereiken. Maar hoe gaat u deze doelgroep bereiken? Flyeren en dergelijke is ouderwets. De klant is gewend om snel geïnformeerd te worden en wil alle relevante informatie direct op zijn of haar scherm zien. Het scherm van hun mobiele telefoon of van hun laptop. Hoe kom je op hun scherm terecht? Een nieuwsbrief of een berichtje wil nog wel eens helpen, maar is niet echt onderscheidend en heeft niet altijd het gewenste effect. Wat heeft wel effect?

Met Amsterdam Today krijgt u wel het gewenste effect

Amsterdam Today maakt op een effectieve manier gebruik van het Internet door zoveel mogelijk aanwezig te zijn op alle vormen van sociale media waar de potentiële klanten te vinden zijn. Het gewenste bereik is daardoor heel hoog en meetbaar en doordat Amsterdam Today uw berichten op de sociale media gaat verspreiden en actief gaat boosten, komt uw boodschap onafhankelijk over. De inhoud van uw berichten kunnen divers zijn en wij helpen u met de inhoud. Het kan gaan om een interview met de directie, het onder de aandacht brengen van een nieuw of uniek pand of om een speciale aanbieding, maar ook over uw dienstverlening, het melden van een speciale actie of het plaatsen van een filmpje en het gebruik van virtual reality et cetera. Gebruikt u een artikel om een bepaalde woning aan te prijzen, dan kunt u dit natuurlijk doorberekenen bij uw klant.

Amsterdam Today is uw publicist

Zie Amsterdam Today als uw nieuwe zakenpartner. Makelaars hebben diverse zakenpartners, zoals hypotheekadviseurs of stylingbedrijven, die woningen meer verkoopbaar maken en dergelijke. Zie ons als uw publicist. De mediapartner, die uw makelaarsberichten actief, gericht en meetbaar op het Internet verspreidt bij uw doelgroep.

Wat is ons aanbod?

Gedurende een jaar komt u als makelaar met een korte introductie en een link naar uw website op onze unieke makelaarspagina waar we ruimte hebben voor een beperkt aantal makelaars. Deze pagina wordt door ons elke dag geboost op de sociale media bij de doelgroep en is daardoor continu te vinden. Wij bereiken door het boosten tienduizenden mensen per dag. Daarnaast plaatsen wij in overleg met u diverse artikelen over uw makelaardij. Uw artikelen zijn blijvend te zien op Amsterdam Today en ook deze artikelen worden elk apart geboost op de sociale media.

Effectief gebruik van de sociale media en SEO

U kunt uw eigen artikelen ook zelf delen op uw eigen sociale media. Doordat wij in elk artikel gebruik maken van de juiste SEO is elk artikel dat wij plaatsen vindbaar met specifieke zoekwoorden op alle zoekmachines. Heel belangrijk daarbij is dat wij exact kunnen meten hoeveel mensen uw artikelen bereikt hebben en dat kunnen finetunen, zodat het effect van het boosten van uw artikel maximaal is. Een verzameling van uw artikelen zijn via een tweede link op Amsterdam Today overzichtelijk te zien, aangezien wij een tag met uw bedrijfsnaam bij elk artikel plaatsen.

Wat levert het u op?

Het levert u de gewenste extra klanten op en indien u gemiddeld 1 extra klant door ons concept binnen haalt, bent u vrij van kosten. De rest is winst. Prima return on investment!

Speciaal aanbod

Indien u voor 1 december 2016 gebruik maakt van ons bovenstaande voorstel, dan krijgt u 10% korting op onze tarieven. Daarnaast ontvangt u 1000,- euro aan advertentiebudget gratis en uw krijgt een kwalitatief hoogwaardige Virtual Reality Bril cadeau.

Tarieven

Het tarief voor het plaatsen van uw makelaardij op onze makelaarspagina, inclusief het plaatsen van tussen de 3 tot 12 artikelen op Amsterdam Today, is in overleg.

Heeft u een bepaald budget voor ogen, dan kunnen wij in gezamenlijk overleg bekijken wat wij u daarvoor kunnen bieden qua publiciteit. Elk budget is bij ons bespreekbaar.

Doordat Amsterdam Today elke dag haar eigen pagina over makelaars boost, profiteren alle gepubliceerde makelaars daarvan qua exposure. Het individueel boosten van de eigen artikelen is aan de makelaar zelf en Amsterdam Today geeft adviezen hoe deze artikelen het best geboost kunnen worden.

Aanvullende diensten

Amsterdam Today heeft voor u de volgende aanvullende diensten:

  • Inzetten van drones voor het maken van foto’s of een filmpje
  • Video-opnames maken van woningen met een 360° camera
  • Gebruik maken van virtual reality

Wilt u zich nog beter onderscheiden als makelaar? Met Amsterdam Today bereikt u méér! 

Wilt u een aanvraag doen of aanvullende informatie over ons interessante voorstel? Stuur een e-mail naar editor@amsterdamtoday.eu of bel naar 06-53893998.

Photo credit: Sebastiaan ter Burg via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1