News Ticker

Hilton Haringparty 2016: Hoogstaand Culinair Amsterdams Society Event

hslider2

Op 15 juni kwam de langverwachte verse Hollandse Nieuwe het land in en werd het eerste vaatje met haring traditiegetrouw verkocht voor het goede doel en dit vaatje leverde 90.000,- euro op. Een andere traditie is dat het Hilton Hotel in Amsterdam haar eigen sfeervolle haringparty houdt, zodra de Hollandse Nieuwe aan wal is gebracht. Hilton icoon Roberto Payer was vorig jaar niet aanwezig, maar dit jaar verwelkomde hij iedereen persoonlijk bij de entree om de ruim 800 uitgenodigde dames en heren welkom te heten. Roberto werd vergezeld door Eric van As, aangezien Versvishandel Jan van As hoofdsponsor is van de Hilton Haringparty.

Het haringvaatje

h4

Om 17.30 uur werd iedereen verwacht en nadat men een badge had gekregen, konden de genodigden het terras en de fraaie tuin van het Hilton betreden. Diverse lieftallige dames stonden netjes opgesteld en deelden bij binnenkomst een heerlijk glaasje champagne uit.

Al gauw werd de speciaal ingerichte tuin, die deze keer met een extra overkapping was toegerust vanwege de eventuele regenverwachting, gevuld door de chique aangeklede haringliefhebbers en liefhebsters. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en bleef alles droog. Alleen de dames met hoge hakken hadden problemen met het lopen op het natte gras, want hun hakken verdwenen in de aarde. Gelukkig waren er altijd charmante redders in de buurt en zo werd het nog gezelliger.

Traditionele openingsceremonie

Om 18.30 uur begon het openingsspektakel en stonden alle aanwezige fotografen bij de bekende steiger klaar om dit op beeld vast te leggen. Alle gasten stonden vol verwachting te wachten op de openingsceremonie. Dit keer waren er geen parachutisten uitgenodigd, zoals vorig jaar, maar was een soort oesterschelp het middelpunt. Uit deze roze schelp stapte een wit geklede dame met vleugels, door rook omringd, en zij begon sierlijk te dansen en andere wit geklede dames met hun bovenlichaam in een witte ballon liepen via de trap naar beneden onder begeleiding van opzwepende muziek. Vervolgens werden de heer Payer en de heer van As bij de schelp gepositioneerd, zodat zij het eerste haringvaatje in ontvangst konden nemen. Daarna begon de Hilton Haringparty in volle omvang.

Video

Video credit: Amsterdam Today

3000 haringen in een half uur

We spraken de heer van As en volgens hun eerste metingen werden in het eerste half uur ruim 3000 haringen verorberd. Dat betekende dat zij extra haringen konden gaan halen, want de genodigden lieten zich de haring graag smaken. Nu moet gezegd worden dat de Hollandse Nieuwe van Jan van As werkelijk heel mals en lekker smaakte. Aangezien vis moet zwemmen, werden de verse haringen met de heerlijkste drankjes begeleid en dat zorgde voor een culinaire ontspannen sfeer.

Andere culinaire hoogstandjes

Op een haringparty verwacht je haring en Korenwijn en allerlei lekkernijen. Dat alles was in ruime mate aanwezig. De categorie andere lekkernijen was perfect geregeld en bestond uit heerlijke verse tonijn van de grill, een overvloedige Sushibar, heerlijke oude kaas, smaakvolle gehaktballetjes en verse hutspot met jus en voor de liefhebbers van zalige koffie en gebak was in de tuin een flink gevulde ruimte waar men zich te goed kon doen aan excellente koffie en diverse zoetigheden. De barista wilde zelfs voor Amsterdam Today een Euroteken in de verse cappuccino verwerken in plaats van de bekende afbeeldingen en dat werd door ons flink gewaardeerd.

Wie waren er?

h11

We kunnen niet alle 700 genodigden bij naam noemen. Een aantal zijn ons opgevallen en dat zijn Erieke Kuitert en François-Léon Van der Velden van Glamourland, Johny Heukeroth en zijn vrouw, Annemieke Cohrs van de Deutsche Bank, Ashkan Mossafaian van House of Caviar, die in het Hilton een fraaie winkel hebben en de heerlijkste kaviaar in huis hebben, Chris van Luxemburg van Pakkend, Erik van der Burg van Vida Real, couturier Ronald Kolk, presentator Frits Huffnagel, Floris Wyers en Lucas Berghoef van PureLuxe, Victoria Saidova, Annemarie van Leggelo, Alice Zegerius van Beverly Beethoven, Joop Braakhekke, restaurateur Jasper Julius, societylady Marijke Helwegen en John Kamerbeek, Menno Lindeblad en zijn vrouw Jill Lindeblad van Paradigmata Media, Margaret Remken van 4 Beauty & Balance, Annemarie van Gaal en haar sympathieke partner, Gwenny Eisma en Robert Halewijn van Privé, fotograaf Martin van Os, Hans van der Beek van het Parool, Benno Leeser van Gassan en zijn charmante vrouw, Farah van der Zijden van CrossMedia, Jim van Doorn en nog veel meer.

Hilton Haringparty 2015

Om te kijken hoe de Hilton Haringparty in 2015 is verlopen, kunt u deze link gebruiken naar ons artikel dat we vorig jaar geplaatst hebben op Amsterdam Today.

Photo Gallery

h1     h2

h3     h4

h5     h6

h7     h8

h9     h10

h12     h13

h14     h59

h15     h16h

h17     h18

h19     h20

h22         h23          h24

h21     h25

h26     h29

h27     h28

h30     h31

h32     h33

h56                   h57

h34     h35

h36     h37

h38     h39

h40     h41

h42     h43

h44     h45

h60     h61

h46     h47

h48     h49

h50     h51

h52     h53

h54     h55

h58

Photo credits: Amsterdam Today

 

 

 

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1