News Ticker

Eerste jubileum woonzorglocatie aan de Herengracht

gb

Het Hendrickszhuys is na een jaar al niet meer weg te denken uit de Amsterdamse Gouden Bocht. De eerste bewoners zijn ruim een jaar geleden verhuisd naar hun appartement in het volledig gerenoveerde herenhuis. Ouderen die op een exclusieve plek willen wonen met zorg, vinden er veel rust en ruimte. Deze maand viert Domus Magnus het eenjarig jubileum van deze woonzorglocatie.

Het gevoel één grote familie te zijn

Met de gezelligheid van het centrum om de hoek, voelt Het Hendrickszhuys echt als thuis. Dat gevoel wordt niet alleen veroorzaakt door het monument met karakteristieke details en sfeervolle appartementen. Er is een element dat hierbij van grotere waarde is; de sterke band tussen bewoners en medewerkers evenals de goede sfeer tussen bewoners onderling. Er wordt samen gewerkt aan het welzijn van de bewoners. Van verpleegkundigen en verzorgenden tot aan activiteitenbegeleiding, koks en de huidhouding, iedereen kent elkaar persoonlijk. De gezamenlijke lunches en diners, waarbij ook het personeel aanschuift, dragen hier zeker aan bij. Persoonlijke onderwerpen komen op tafel en er ontstaan spontaan nieuwe activiteiten waar interesse in is. Zo is er een playbackshow georganiseerd met optredens en leren de bewoners elkaar en medewerkers op dit moment breien.

Werken is er een feestje

De locatie met veel moderne technieken, een grote binnentuin en klassieke inrichting is een fijne werk- en woonplek. Maar juist hetgeen zich op de locatie afspeelt maakt dit huis speciaal. Iedere vrijdagmiddag is er een afternoon-tea met live muziek en herkenbare nummers van vroeger. Sowieso is de activiteitenkalender goed gevuld. Voorbeelden als een bridgeclub, teken- en schilderatelier, gym onder leiding van de fysiotherapeut en een wekelijks concert geven aan dat er op de locatie heel wat georganiseerd wordt. Het ongedwongen samenzijn en de betrokken en liefdevolle medewerkers maken het Hendrickszhuys tot een succes.

Trotse locatiemanager

Locatiemanager Linda Fokke vindt dat alle bewoners recht hebben op liefdevolle zorg en kwaliteit van leven. Dit realiseert zij door medewerkers aan te stellen met een meer dan goede inborst. ‘Oprecht een bewoner willen leren kennen en een relatie aangaan, valt niet aan te leren maar heeft iemand van nature. Ik geniet iedere dag weer als ik zie dat mijn collega’s er voor een bewoner zijn, wanneer ik gelach hoor, of zij weer eens gek doen met elkaar.’

Kijk voor meer informatie over wonen in Het Hendrickszhuys of werken bij Domus Magnus op www.domusmagnus.com.

Bron: Domus Magnus

Photo by Marie Thérèse Hébert & Jean Robert Thibault on Foter.com / CC BY-SA

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1