News Ticker

Nieuw Facebook product voor het MKB!

nieuw Facebook product

Ondernemers uit het MKB zijn altijd op zoek naar meer bereik. Of ze nou kleine ondernemers of middelgrote ondernemers zijn. Juist in de huidige turbulente tijd, waarin de media volop in beweging is, willen zij zich effectief manifesteren om op te vallen en daarom lanceert Paradigmata Media voor AmsterdamToday.eu een nieuw Facebook product als marketingtool voor het MKB. Hierdoor kunnen MKB’ers tegen een aantrekkelijk tarief simpel en snel professionele Facebook advertentiecampagnes inzetten zonder dat de ondernemer zelf kennis van zaken hoeft te hebben en neemt Paradigmata Media de hardwerkende ondernemers al het werk uit handen.

Hoe werkt deze nieuwe Facebook marketingtool?

Wij creëren de advertenties als een prettig leesbare advertorial en plaatsen deze op Amsterdam Today. Dit is ons online magazine. De advertorial ziet eruit als een positieve recensie, die Amsterdam Today heeft geschreven over uw bedrijf en komt onafhankelijk over, aangezien de advertorial als redactioneel stuk op Amsterdam Today wordt geplaatst. De advertorial, die op Amsterdam Today staat, wordt daarna op onze pagina op Facebook geplaatst. Vervolgens wordt de advertorial geboost op Facebook. Samen met de ondernemer zorgen we voor een specifieke doelgroepselectie en monitoren we de campagne Uiteraard bepaalt u zelf wat uw maximaal te besteden bedrag is en voor welke periode u voor het boosten kiest. Als u voor 50,- euro wilt boosten kan dit over 1 dag of over meerdere dagen verspreid worden. Het dagbudget is bepalend daarbij. De advertorial wordt via het boosten op diverse Facebookpagina’s getoond en zal zichtbaar zijn op zowel mobiel, tablet en desktop computers.

De MKB-er kan uitgaan van een gewenst bereik of van een bepaald bedrag m.b.t. het boosten op Facebook. Voor aanvang van de Facebookcampagne bereken we altijd het potentiële bereik, zodat men vooraf weet wat men te wachten staat.

Omdat de advertorial door ons op Amsterdam Today geplaatst wordt, is de link naar de advertorial altijd opvraagbaar, te kopiëren en te herplaatsen. Hierdoor kan de MKB-er onbeperkt gebruik maken om de link te plaatsen en te delen waar de MKB-er dat wil. In tegenstelling tot een krantenadvertentie, die eenmalig is, blijft de advertorial continu actief op Amsterdam Today, kan zelfs eenmalig aangepast worden en is het bereik van de advertorial exact meetbaar. Heel effectief!

Kansen voor ondernemers

Hoe bereik je jouw doelgroep op een kanaal waar werkelijk iedereen op aanwezig is? En hoe val je op tussen al die pagina’s? De meeste mensen kennen niet altijd uw merk, product of dienst en daarom zijn ze minder geneigd om u uit zichzelf op de sociale media op te zoeken. Ons nieuwe Facebook marketingtool voor het MKB is daarvoor de perfecte oplossing!

Facebook en het MKB

Facebook biedt MKB’ers kansen als het gaat om hun online zichtbaarheid. Er zijn 8,8 miljoen Nederlanders, die een Facebook profiel hebben en daarmee is Facebook een van de meest gebruikte social media kanalen in Nederland. Vanwege het visuele en informele karakter van het sociale media platform is een Facebook campagne uitermate geschikt om bijvoorbeeld acties, aanbiedingen of nieuwe producten te promoten. Of u nu een restaurant, een kleding- of schoenenzaak, een reisbureau, een beauty salon, een kapperszaak, een webshop, een autogarage, een makelaarskantoor, een advocatenbureau of een adviesbureau hebt.

Heart Beat Advertorial

Met de advertentie wilt u iets overbrengen aan uw doelgroep. Dat moet helder worden in de boodschap, die wij in uw advertentie zetten. Met onze Heart Beat Advertorial kleden wij uw zakelijke boodschap origineel in, hebben we een fijne tone of voice en weten we altijd weer de juiste afbeeldingen te kiezen om uw klanten direct te laten verlangen naar uw laatste aanbieding, actie of opening van uw nieuwe zaak. Wij noemen onze advertorial een Heart Beat Advertorial, omdat we niet een oppervlakkige voorstelling van zaken willen doen, maar de lezers willen laten kennis maken met de passie, de hartslag van uw bedrijf. Dat is aangenamer om te lezen en het brengt veel beter de ware identiteit van uw bedrijf over op de lezers.

Volgens marketingspecialisten worden lezers steeds meer blind voor reclamebanners. Ook zorgen zogenaamde adblockers op het Internet ervoor dat commerciële boodschappen niet gezien kunnen worden. Een reclameboodschap in de vorm van een aantrekkelijk geschreven redactioneel stuk, de advertorial, is volgens de marketingdeskundigen wel een bewezen en effectieve manier om adequaat te communiceren met je doelgroep en dat blijft voorlopig zo.

Facebook en adverteren

Naast de laagdrempeligheid van een online platform, zoals Facebook zijn er ook andere aspecten, die de Facebook campagnes aantrekkelijk maken voor ondernemers. Advertentiecampagnes zijn op een ‘natuurlijke’ manier onderdeel van ieders timeline. De advertenties staan dan ook tussen de persoonlijke posts. Via Facebook kunnen ondernemers een enorm publiek, waaronder hun huidige klanten én prospects, bereiken. De advertentie wordt uitsluitend getoond aan personen binnen de doelgroep, die u heeft geselecteerd. Consumenten besteden meer dan de helft van hun ‘online tijd’ aan mobiele apparaten, vooral buiten de deur. Om hierop in te spelen wordt er meer en meer op locatie getarget. De adverteerder kan specifiek aangeven in welke regio de uiting moet worden vertoond; een land, provincie, woonplaats of postcode.

Drie voorbeelden uit de praktijk

The Japanese Salon wilde graag meer bekendheid creëren voor haar prachtige antieke Japanse kamerschermen. Eigenaresse Azumi Uchitani: “Ik verkoop in mijn Japanse Kunst galerie prachtige antieke Japanse kamerschermen. Om meer bekendheid te krijgen, heb ik een Heart Beat Advertorial laten maken en deze laten boosten op Facebook. Het blijkt dat ik voor slechts 50,- euro voor het boosten bijna 14.000 mensen uit mijn doelgroep op Facebook heb bereikt. Daarnaast is het artikel 29 keer gedeeld en had ik meer dan 200 likes. Hierdoor ben ik zo enthousiast geworden, dat ik vaker mijn artikel laat boosten op Facebook door Paradigmata Media!”

Hieronder treft u de link naar de Heart Beat Advertorial over The Japanese Salon:

The Japanese Salon uit Bussum viert 400 jaar Rinpa Kunst

Irina Anisimova van NIA – Art of Moves is een nieuw Welzijn Centrum begonnen en zocht publiciteit voor haar nieuwe initiatief als onderneemster. Irina Anisimova: “Ik ben heel blij met mijn eigen Heart Beat Advertorial, want voor deze kleine investering bereik ik een heleboel mensen via Facebook. Niet alleen geeft de tekst weer hoe mijn bedrijf werkelijk is, maar ook de foto’s en de toegevoegde filmpjes hebben een enorm positief effect. Dit kan nooit bij een krantenadvertentie en daarom kan ik iedereen als MKB-er een Heart Beat Advertorial aanraden. Zeker, omdat ik voor 50,- euro ruim 13.000 mensen heb bereikt uit mijn doelgroep!”

De link naar de Heart Beat Advertorial over NIA – Art of Moves staat hieronder:

Prachtig nieuw Welzijn Centrum van NIA – Art of Moves in Naarden

Ondernemer Hans Wernsen wilde graag meer aandacht voor zijn Shop in Shop warenhuis “De Gooische Loods”. Hans: “Ik ben heel content met mijn eigen Heart Beat Advertorial. Het geeft de bedoeling van mijn bedrijf en de gezellig sfeer prima weer. Niet alleen door de tekst en de foto’s, maar ook door de video, die men kan bekijken. Met mijn investering van 50,- voor het boosten, heb ik meer dan 25.000 personen bereikt en ik merk dat het flink drukker is geworden in de Gooische Loods. Ik ga weer boosten, want het levert mij veel aandacht op!”

De link naar de Heart Beat Advertorial over De Gooische Loods staat hieronder:

De Gooische Loods is een aantrekkelijk Shop in Shop warenhuis

Hieronder treft u het effect van de Heart Beat Advertorial: (Uitgegeven budget 50,- voor het boosten)

glss

Wilt u ook uw eigen Heart Beat Advertorial?

Graag zijn wij u van dienst voor het schrijven van uw eigen Heart Beat Advertorial.

De Heart Beat Advertorial kan in het Nederlands, in het Engels of in beide talen worden geschreven. Een gemiddelde Heart Beat Advertorial bevat 600 woorden. Indien gewenst, kunnen rechtenvrije foto’s of video’s in het artikel worden geplaatst. Deze foto’s of video’s worden door de klant aangeleverd of door ons gemaakt in overleg.

Tarieven

Nederlandse versie: 650,- euro

Engelse versie: 695,- euro

Speciale wensen in overleg.

Boosten Facebook

Het aparte tarief voor het boosten van het artikel op Facebook is in overleg. Dit kan vanaf 10,-.

Conclusie

Onze Heart Beat Advertorial wordt door diverse MKB-bedrijven gebruikt als een bewezen effectieve marketingtool dat ze zelf kunnen inzetten wanneer nodig. De link naar het artikel is eenvoudig te kopiëren en te plaatsen op de eigen sociale media en op de eigen website. Het artikel kan zonder probleem geactualiseerd worden qua het aanpassen van een stukje tekst of qua foto of video.

Het gehanteerde tarief is zonder meer aantrekkelijk te noemen. Daardoor is het extra interessant voor MKB-bedrijven, die regelmatig iets geheel nieuws willen melden over hun bedrijf, om vaker een Heart Beat Advertorial door Amsterdam Today te laten verzorgen en dit als effectieve marketingtool kunnen inzetten om meer bereik en meer klanten te verwerven.

Informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden of voor het aanvragen van uw eigen Heart Beat Advertorial kunt u een e-mail sturen naar M.Lindeblad@amsterdamtoday.eu of kunt u bellen naar 06 51 792 777

Photo credit: Traveloscopy via Foter.com / CC BY

Photo credit: Images_of_Money via Foter.com / CC BY

About Menno Lindeblad

Founder at Designstudio Lindeblad®, AmsterdamToday® ParadigmataMedia® FreelanceJournalism® and ExecutiveBusiness®. As a strategist, publisher and online content specialist, I believe media is serious business for the creative minds that wish to succeed the most in this digital age. My professional life is dominated by two activities: trying to understand things and to put things in motion. The first has lead to various columns and articles. The second has put on the path of entrepreneurship. My mission is to empower young entrepreneurs with the tools, programming, mentorship, network, funds and freedom they need to activate their talent. Do you ever laugh, cry, get angry or inspired? You’ll fit right in. Got a pitch, tip or leak? Contact me via email: M.Lindeblad@AmsterdamToday.eu Contact: Website | Facebook | More Posts

UA-62801321-1