News Ticker

RTL Late Night met Twan Huys is sfeerloos en kil

twan

Gisterenavond is de nieuwe RTL Late Night versie met presentator Twan Huys van start gegaan en heeft een magere 522.000 kijkers getrokken. Dat betekent dat Twan op de kijkcijfer top 25 geëindigd is op plaats 18. Niet echt een hoge score. Je zou meer kijkers verwachten, omdat Humberto Tan ontslagen was en men waarschijnlijk benieuwd zou zijn naar de versie, die Twan Huys voor ogen heeft.

Eric de Munck

Eric de Munck, tv-expert bij RTL Boulevard, vond het een sfeerloze uitzending. Zelf heeft De Munck zowel voor Barend & Van Dorp als voor RTL Late Night met Humberto Tan gewerkt. Hij zegt: Ik ben opgevoed in tv-land met het gegeven dat je voor het slapen gaan moet lachen. Dat je het slechte nieuws zoveel mogelijk moet vergeten. Als ik politiek nieuws wil horen, of de ellende die we dagelijks over ons heen krijgen wil zien, dan kijk ik wel naar het NOS Journaal. Op de late avond wil ik vermaakt worden, met amusement. En muziek.”

Angela de Jong

Angela de Jong, tv-criticus van het AD, vond de eerste aflevering van RTL Late Night met Twan Huys nogal kil. Ze vindt het heel erg wennen om niet langer Humberto Tan maar Twan Huys te zien. “Het was actueel, het was journalistiek, het was informatief, maar het was tegelijk tamelijk koel en zakelijk, wat toch minder past bij een talkshow op een commerciële zender.

Het publiek van Huys zat er doods bij in de enorme studio, vindt De Jong. “Hij hoort zonder twijfel tot de beste interviewers van Nederland, maar heeft niet automatisch sfeer, levendigheid en gezelligheid aan zijn kont hangen, ondanks zijn Limburgse afkomst.”

Amsterdam Today

De eerste aflevering hebben we wel uitgekeken, maar er waren momenten dat we wilden zappen naar iets anders. Het was niet saai, maar zeker niet met een hoog entertainment gehalte. Humberto Tan is meer een warmere persoonlijkheid en het decor bij Humberto Tan was veel gezelliger. Bij Twan Huys was het niet gezellig, maar vooral netjes. Netjes is niet genoeg om te scoren met dit soort programma’s. Wij verwachten dat de komende redactievergadering wel de moeite waard is om op tv te laten zien, want er zullen veel opmerkingen gemaakt worden en we zijn benieuwd of Twan deze vorm vast gaat houden.

Wat vond jij van deze eerste aflevering van RTL Late Night met Twan Huys?

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken on Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1