News Ticker

Stel deze belangrijke 6 vragen bij je sollicitatie

vraag

Hoe kun je extra opvallen tijdens een sollicitatie? Ga je de standaard vragen stellen aan je potentiële werkgever of ga je meer out of the box denken en eens wat anders proberen? Vraag dan iets wat de interviewer niet verwacht: je komt dan zelfverzekerd over én je krijgt informatie die jou verder helpt in het gesprek.

De 6 vragen waarmee je op kunt vallen

  1. Wat is de belangrijkste kwaliteit die werknemers moeten hebben?

Met deze vraag laat je zien dat je oprecht nieuwsgierig bent naar de mening van jouw potentiële werkgever. Je wil weten wat hij/zij verwacht van haar medewerkers en dus ook van jou.

  1. Kunt u me iets vertellen over de bedrijfscultuur?

Uit deze vraag blijkt dat je de werksfeer erg belangrijk vindt. Je geeft de interviewer daardoor de indruk dat jij een teamplayer bent.

  1. Wat vindt u het leukst aan het werk?

Je geeft de interviewer de gelegenheid om over haar eigen ervaringen binnen het bedrijf te vertellen. Daarna heb je waarschijnlijk een perfect beeld van de positie waarvoor je solliciteert.

  1. Hoe kan ik waarde toevoegen aan het team?

Als je deze vraag stelt, geef je de interviewer het idee dat je graag bij het team wil horen. Je wilt weten hoe zij jou zo goed mogelijk kan inzetten in het team. Vervolgens kun je ingaan op zijn/haar visie over jouw potentiële rol in het grotere geheel.

  1. Welke challenges kan ik verwachten bij de baan?

De interviewer kijkt dan als het goed is vanuit een ander oogpunt naar de baan en geeft andere informatie dan wat er in de functiebeschrijving staat.

  1.   Wat was een hoogtepunt in uw tijd binnen het bedrijf? 

Zo maak je een sollicitatiegesprek iets persoonlijker te, zonder dat je amicaal wordt.

Onthoudt deze vragen en oefen ze eventueel met iemand, zodat de vragen natuurlijk overkomen.

Link naar Amsterdamse Vacatures.

Tips

Gebruik deze link voor een goede open sollicitatiebrief.

Gebruik deze link voor meer informatie over een effectievere sollicitatiebrief.

Hoe dient jouw CV eruit te zien?

Gebruik deze 10 tips over non-verbale communicatie bij een sollicitatie.

9 tips om je curriculum vitae te verbeteren.

Photo credit: roland via DIYlovin / CC BY

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1