News Ticker

180 nationaliteiten ontvangen de Bosatlas van Amsterdam

skyline

Op 21 november ontvingen 180 Amsterdammers, elk met hun roots elders in de wereld, een exemplaar van de Engelstalige editie van De Bosatlas van Amsterdam, de Atlas of Amsterdam. Dit gebeurt tijdens een diner met burgemeester Van der Laan in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het diner is onderdeel van het 180 Amsterdammers-project waarbij een jaar lang de diversiteit van Amsterdam wordt gevierd. De hoofdstad is de thuishaven van 180 nationaliteiten.

bosatlas

“Een stad met zoveel nationaliteiten verdient een eigen atlas”

De Bosatlas van Amsterdam cq Atlas of Amsterdam laat zien hoe Amsterdam woont, werkt, gelooft en recreëert. Talloze bijzondere kaarten en opmerkelijke feitjes passeren daarbij de revue. Vanzelfsprekend blijven de 180 nationaliteiten daarbij niet onbelicht. Verder gaat het in de atlas ook over moorden en criminele afrekeningen, de 1.259 trams die dagelijks het Leidseplein passeren en de opstelling van Ajax in 1970 en 2014. Burgemeester Eberhard van der Laan bij de lancering van De Bosatlas van Amsterdam afgelopen jaar:  “Een stad met zoveel nationaliteiten verdient een eigen atlas.”

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas

Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 55 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. De Bosatlas van Amsterdam is in het najaar van 2015 met veel succes gelanceerd, een week na de lancering stond de atlas met stip op de eerste plek van de CPNB-bestsellerlijst. In het voorjaar van 2016 is de Engelstalige editie verschenen. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt.

Gebruik deze link en deze link om ons eerder gepubliceerde artikel over de Bosatlas in te zien.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Bogdan Migulski via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1