News Ticker

Jaarcongres 2017 van De Maatschappij: Amsterdam, stad in transitie!

tropen

Ter gelegenheid van haar 240ste verjaardag houdt de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel dit jaar haar Jaarcongres in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. In de Maxima Zaal en de Maurits Zaal zullen diverse sprekers tijdens plenaire sessies ingaan op maatschappelijke en economische veranderingen in en rond Amsterdam aan de hand van het thema Amsterdam, stad in transitie.

stad

Oudste netwerk

De Maatschappij is het oudste onafhankelijke netwerk van Nederland (anno 1777) voor ondernemende professionals uit openbaar bestuur, kennisinstellingen en bedrijfsleven. De vereniging heeft ruim 2600 leden in 26 lokale departementen, met Koning Willem Alexander als beschermheer. Tijdens landelijke en regionale bijeenkomsten wordt kennis uitgewisseld over hedendaagse thema’s, zoals het stimuleren van een meer ondernemende samenleving op alle niveaus. De Maatschappij is betrokken bij grote projecten als de oprichting van Nyenrode, Teleac en de Jaarbeurs. Er wordt samengewerkt met de Koning Willem I Prijs voor succesvolle ondernemingen en met Petje af, een stichting die onderwijs organiseert voor kinderen met een achterstand.

Advertentie

Waarom levert online adverteren meer op dan adverteren in een krant?

Establishment en challengers

Tijdens het Jaarcongres gaat een keur aan sprekers onderwerpen aanpakken als: de groene energie-transitie op Schiphol, innovaties en waarborg van stabiliteit in de financiële wereld, het verband tussen economische groei en ecologisch welbevinden, de vereenvoudiging van digitaal betalen, de verduurzaming van historische gebouwen, en nog veel meer. Binnen de gehanteerde thema’s Overheid, Ondernemen en Onderwijs wordt het establishment tegenover de zogenoemde challengers gezet. Verhitte discussies en nieuwe inzichtengegarandeerd. Amsterdam heeft het, en De Maatschappij laat haar leden en gasten meedelen.

Keur aan sprekers

Als dagvoorzitter en moderator zullen wereldkampioen debatteren Sharon Kroes en gespreksleider Ruud de Joode optreden. Sprekers die zij gaan introduceren: Mark Schneiders, directeur KIT; Luuc Mannaerts, landelijk bestuursvoorzitter van De Maatschappij; Antoinette Pernot, voorzitter departement Amsterdam; keynote speaker Jos Nijhuis, president & CEO Schiphol Group. Verder zijn er break-out sessies met Jelle Kaat van Mollie en Anke Klein, projectleider Innovatie en FinTech bij de afdeling Toezicht Beleid bij De Nederlandsche Bank; Suze Gehem van De Groene Grachten en Rooftop Revolution en Martijn Berkhuizen en Max Garschagen van L.A.N.X.; André Donker van Natuurmonumenten en Ylva Poelman van het Bionica Innovatie en Expertise Centrum; Marius Smit van Plastic Whale en Mark Nijman van de Gemeente Amsterdam; Ernst Paul Hovinga van Magnitude Space en Marco van den Bosch van Pal-V; Geleyn Meijer van HVA en Maurice de Hond O4NT.

Advertentie

Plaats gratis uw vacatures voor mediaprofessionals op Freelance Journalism

Medeoprichter KIT

Het jaarcongres wordt ieder jaar door een van de departementen van De Maatschappij georganiseerd. Voorzitter Departement Amsterdam Antoinette Pernot: “We zijn vereerd zoveel leden, gasten en goede sprekers te mogen verwelkomen in het prachtige gebouw van het KIT. Een meer dan toepasselijke locatie gezien de rol van De Maatschappij als medeoprichter van dit instituut ruim honderd jaar geleden. Daarbij is Amsterdam natuurlijk de ideale congreslocatie om ons thema verder uit te diepen tijdens dit lustrumjaar. Met een keur aan sprekers uit heel diverse disciplines garanderen wij een dag die van begin tot eind blijft boeien. Uiteraard zal er niet alleen gepraat worden. We gaan per boot de stad in en het entertainment zal onze gastenbezighouden tot diep in de volgende dag.”

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Imaginary Museum Projects: News Tableaus via Foter.com / CC BY-ND

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1