News Ticker

Combekk maakt pannen van gerecycled staal van fietsen, spoorrails, tralies …..

clslider

Het prachtige restaurant Ca Cliché aan de Middenweg 35 in Amsterdam was het fraaie decor voor een uitgebreide presentatie van duurzame kookartikelen in combinatie met een heerlijke sterrenlunch.

Het gezellig ingerichte restaurant Ca Cliché is sinds anderhalf jaar open en is eigendom van de bevlogen horecapersoonlijkheid Sidney Schutte. Sidney heeft namelijk geur en smaak altijd fascinerend gevonden. Van de rapen en spinazie die boeren vlakbij zijn geboorteplaats Middelburg verbouwden tot de rode mul die hij van lokale vissers kocht. Het was het begin van een culinaire reis die hem naar lokale markten in China, de beste keukens ter wereld en uiteindelijk naar Amsterdam bracht. Hij werkte in top keukens waaronder ook De Librije in Zwolle en Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Hotel in Hong Kong.

cl17

Momenteel is hij de Chef van Spectrum in Amsterdam (2 Michelin sterren) en dat blijft hij ook. Haute cuisine is een kunst waar Sidney dol op is, maar thuis eet hij anders. Alle inspiratie die hij in de loop van de jaren heeft opgedaan verwerkte hij in het menu van Café Cliché. Een culinaire huiskamer waar je eet zoals de Chef dat thuis doet en dat merk je meteen als je binnen komt. Het restaurant is heel breed van opzet en daardoor zijn vele aparte plekken te realiseren. De royale tap nodigt je uit voor een drankje en de vele leuke tafelschikkingen geven een impuls aan je hersenen om lekker te gaan eten. Een bijzonder leuk restaurant waar je graag vaker wilt eten.

We waren uitgenodigd voor een sterrenlunch met 4 gangen in combinatie met een presentatie van de duurzame merken Combekk en Koziol. Deze heerlijke lunch werd klaargemaakt in de duurzame pannen van Combekk, want de Chef gebruikt zelf ook deze fraaie pannen.

cl16

Combekk is het enige pannenmerk dat in Nederland haar producten produceert. De allereerste Combekk Dutch Oven kwam in 2016 op de markt. Het kookmerk wordt gekenmerkt door pure ambacht en is ontstaan vanuit passie voor koken en het milieu. Alle Combekk edities worden gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het gaat om staal dat gebruikt is voor treinrails, oude fietsen uit de gracht, gevangenisdeuren en tralies uit gevangenissen et cetera. Leuk om op te merken is dat pannen die gemaakt zijn uit treinrails de naam krijgen als “Rails”, de pannen die gemaakt zijn uit oude fietsen uit de gracht de naam “Bike” hebben en de pannen die gemaakt zijn van gevangenisdeuren en tralies uit gevangenissen de naam hebben als “Prison”. Zo weet je in ieder geval waar jouw pan van is gemaakt. Een mooi en milieuvriendelijk concept met levenslange garantie. Mark Suurbier, het brein achter Combekk, blijft ook in de toekomst op zoek naar bijzondere bronnen van gerecycled gietijzer om aanvullende edities te ontwikkelen.

Koziol is een bedrijf uit Duitsland dat stamt uit 1927 en al de voordelen van het kunststof materiaal met de eigenschappen van natuurlijke cellulose gebruikt. Dit is eco-vriendelijk, duurzaam, herbruikbaar en bevat geen formaldehyde of BPA. Hun nieuwe collectie “Organic” is verkrijgbaar in drie kleuren: biologisch groen, biologisch roze en biologisch grijs.

Duurzaamheid en een ander nieuw woord circulair, is in en niet voor niets. Onze planeet is wat we hebben en daar moeten we zuinig mee omgaan. Zeker op het gebied van onze grondstoffen en het milieu. Bedrijven als Combekk en Koziol begrijpen dat als geen ander.

Photo Gallery

cl1     cl2

cl3     cl4

cl5     cl6

cl7     cl8

cl9     cl10

cl11     cl12

cl13     cl15

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

 

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1