News Ticker

Nu geopend: café-restaurant PARK

park

Met het Oosterpark als natuurlijke entree van Hotel Arena vervaagt PARK de bakstenen grenzen. PARK ligt midden in Amsterdam, maar voelt als buiten. Het is een hide-away aan de rand van het centrum waar je de dag begint, spijbelt in de middagzon, nog een uurtje doorwerkt, bij vrienden aanschuift, lang blijft hangen en steeds weer terugkomt. Binnen een ongedwongen en inspirerende sfeer brengt PARK internationale klassiekers in een lichte en ongecompliceerde stijl terug naar hun oorspronkelijke vorm. Mét de daarbij horende service, consistentie en kennis – het hele jaar door – om zo een evergreen in Amsterdam te worden.

Paul Hermanides, algemeen directeur en eigenaar van Hotel Arena: “Het duurde langer, het werd mooier. Met een rijksmonument als Hotel Arena moet je zorgvuldig omgaan, dat kost meer tijd. Maar ik verwacht dat het resultaat, PARK, daardoor alleen maar meer waardering gaat krijgen van onze gasten.”             

Het nieuwe café-restaurant van Hotel Arena is een plek om puur te genieten van de ruimtelijkheid die de natuur biedt, zonder Amsterdam te verlaten. PARK speelt met de grenzen van binnen en buiten, natuur en cultuur, trends en tradities, oud en nieuw. Deze tegenstellingen ontmoeten elkaar in menu en interieur. De open ruimte van het café-restaurant is verdeeld in een intieme zithoek, een sfeervolle bistro en een restaurant met tafellinnen. Het grote terras ligt praktisch in het Oosterpark, maar is net zo comfortabel als het binnen is. Zo heeft PARK plek voor elk moment en elke mood.

PARK’S DESIGN

Direct aan de west-ingang van het Oosterpark ligt de voordeur van PARK en daarmee de voordeur van Hotel Arena. De architecten van Team V Architectuur en de interieur architecten van TANK creëerden een moderne stijl die naadloos aansluit bij zowel het Oosterpark als het rijksmonument waarin Hotel Arena gevestigd is. In het interieur is gekozen voor aardse tonen, natuurlijke materialen en veel groene planten, een weerspiegeling van het park dat door de glazen buitenwand overal aanwezig is. De drie verschillende onderdelen van het café-restaurant bieden samen plaats aan 180 personen. Het grootse terras dat L-vormig om PARK heen ligt, tilt dit naar meer dan 350 personen.

PARK’S KLASSIEKERS

Bij PARK eet en drink je evergreens: tijdloze favorieten en moderne klassiekers. PARK serveert internationale gerechten zoals ze bedoeld zijn. Het zijn de veelal Italiaanse en Franse gerechten waarover goed is nagedacht en waarin je altijd wel trek hebt. Puur, eerlijk en krachtig, geïnspireerd op de smaak van het seizoen. Tijdelijke Amsterdammers en vaste bewoners van de hoofdstad ontmoeten elkaar in PARK bij favorieten als de Panzanella salade, Spaghetti Vongole, Ossobuco of de Croque Monsieur. Chef Stephan Robert zocht zijn ingrediënten in én om Amsterdam om via persoonlijke partnerships met o.a. Fontijn, Miedema, Bourgondisch Lifestyle en Dikke Lepel de mooiste producten te verzamelen.

Op het drankenmenu zijn enkel de mooiste klassiekers in hun soort geselecteerd. Ieder moment van de dag kent zijn eigen specialiteit: koffies, theeën, (speciaal)bieren, wijnen of cocktails. Met meer dan 30 wijnen uit de Oude Wereld, waarvan 8 open flessen, brengt PARK een selectie van wijngrootheden. Het cocktailmenu vult zich met vedettes als de Martini, Americano en Old Fashioned.

PARK & HOTEL ARENA

De opening van PARK is voor Hotel Arena de afsluiting van het eerste deel van een grootschalige verbouwing. Cultuur, natuur en hospitality komen niet alleen samen in PARK, maar in iedere ruimte van Hotel Arena. Het hotel, dat met de verplaatsing van de ingang het eerste Amsterdamse hotel in een park zal zijn, maakt haar statige rijksmonument compleet met een nieuwe hotelvleugel en twee paviljoens aan weerszijden van de gerestylde kapel. De paviljoens bieden ruimte aan PARK en vijf multifunctionele studio’s voor meetings en events. Een parkeergarage onder het café-restaurant houdt het terrein autovrij. Hotel Arena brengt binnenkort ook een eigen culturele programmering waarmee het café-restaurant, de kapel, studio’s, het hotel en het park organisch in elkaar overgaan.

Hermanides: “Nu de verbouwing haar einde nadert, gaan wij ervoor zorgen dat onze diverse gasten elkaar hier in een geweldige, inspirerende omgeving kunnen ontmoeten.”

Bron: Typhoon Hospitality

Photo credits: Typhoon Hospitality

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1