News Ticker

Dit is de vrouw waarom VVD-er Han ten Broeke is afgetreden

han

VVD-kamerlid Han ten Broeke is afgetreden wegens een bepaalde kwestie met een medewerkster vijf jaar geleden. De kwestie betrof een ongelijkwaardige relatie, waarbij Han ten Broeke was beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De VVD-top vond dat Han ten Broeke kon aanblijven en daar zullen ze diverse redenen voor zijn geweest en nu blijkt dat Han ten Broeke deze situatie onwenselijk vond voor zijn werk als kamerlid voor de VVD. Hij wordt gezien als de ideale minister van Buitenlandse Zaken en dan dien je van onberispelijk gedrag te zijn.

De vrouw waar het om zou gaan, is Elodie Verweij. Zij werkt op dit moment als radioverslaggeefster bij EenVandaag. Haar mening werd vermeld op de site van EenVandaag en is als volgt: “Ik vind het kwetsend en verdrietig dat dit verhaal op deze wijze in de publiciteit komt. De gesprekken destijds tussen de partijen leidden niet tot een eensluidende conclusie met betrekking tot de feiten. Vijf jaar gold al “we agree to disagree”. Daarom zou het buitengewoon onverstandig zijn om deze zaak nu alsnog over te doen in de media. Ik ben ervan overtuigd dat niemand daar iets mee opschiet. Ik beschouw de zaak, toen en nu, als afgedaan“.

Is het een #metoo kwestie? Het zou kunnen. In ieder geval was deze situatie zodanig belastend voor Han ten Broeke dat hij gestopt is als kamerlid voor de VVD.

Photo by ResoluteSupportMedia on Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1