News Ticker

Leonie Hesselink (25) wint de spannende finale van Miss World Nederland

mwnslider

Als je van glamour houdt, mooie mensen, talentvolle deelneemsters, een heerlijke sfeer, mooie ambiance, smaakvolle kleding en opwindend entertainment, dan kun je terecht bij de Miss World Nederland 2018 verkiezing. Deze editie van de verkiezing van Miss World Nederland werd gehouden in het fraaie pand van De Koning Events in Amsterdam en het was genieten vanaf het moment dat je binnen kwam. De pianist aan de witte vleugel in de aankomsthal speelde bekende classics en een heerlijk glaasje bubbels gaf meteen al een feestelijk gevoel. De dresscode was chique white en vele genodigden hadden zich hieraan gehouden, alhoewel een smoking voor de heren natuurlijk ook mocht. In ieder geval, men had zijn of haar best gedaan om er een feestelijke avond van te maken.

mwh1

Aangenaam ontvangst

Ruim 200 gasten waren naar dit geweldige event gekomen in Amsterdam om te zien wie Miss World Nederland 2018 zou worden. Miss verkiezingen waren de laatste week vooral onder de aandacht gekomen, omdat er gesproken werd over de bikinironde en het wel of niet toepassen van zo’n ronde tijdens een missverkiezing. De Metoo-beweging was de reden voor deze aandacht en dat is begrijpelijk. Is een bikinironde nog wel nodig om te kunnen bepalen wie geschikt is als Miss?

Katia Maes

Katia Maes, organisatrice van Miss World Nederland 2018, zegt hierover: “We promoten geen badmode. We zijn een platform voor jonge, krachtige vrouwen die hun mondje ook kunnen roeren zonder badpakken en lingerie. Ze tonen uiteenlopend talent, dat kan zingen of ballet zijn. En ze zijn ook heel maatschappelijk bezig. Een badpak voegt daar niets aan toe, hooguit is het voor buitenstaanders leuk om naar te kijken.

Katia vervolgt: “Vrouwen hoeven niet geëtaleerd te worden met bikini’s of badpakken om gehoord te worden. De schoonheidswedstrijd Miss World is de oudste in haar soort en verschilt van andere competities doordat het niet alleen draait om het uiterlijk, maar ook om de persoonlijkheid, opleidingsgraad en het goede doel dat de missen steunen.

katiamet2kids

Katia Maes, organisatrice van Miss World Nederland 2018, had twee charmante dochtertjes meegenomen

Start van de Finale

De avond van de finale werd op een spectaculaire manier gestart en in de onderstaande video is dat te zien:

De avond werd gepresenteerd door de adembenemende Anne-Marie Van Leggelo. Anne-Marie is eigenaar van Het Etiquette Bureau in Wassenaar. Anne-Marie is een veel geziene gast op tv als het om etiquette gaat en ze traint bedrijven op het gebied van gewenste omgangsvormen. Zij droeg tijdens haar presentaties prachtige galajurken van couturier Berrak Irge van BY MESH. Leuk was dat Berrak Irge aanwezig was tijdens deze fascinerende finale met haar zus Zual en vriendin Yasemin Altunisik.

mwn3dames

Links staat Anne-Marie van Leggelo in een galajurk van BY MESH

Zestien Finalisten

Tijdens de verloop van de avond kregen de 16 finalisten de kans om zich te presenteren voor de jury. Dat deden ze allemaal op een elegante wijze. Niet alleen waren hun dance moves een genot om te zien, maar hun galajurkenronde was een succes en dan zie je dat een badpakkenronde helemaal niet nodig is. Een bekoorlijke vrouw in een galajurk is een lust voor het waardige oog.

Zangeres Juella Rolador

De charmante singer and song writer Juella Rolador trad op in een schitterende galajurk van BY MESH en zij zong een nummer van Chaka Khan en Whitney Houston. Juella heeft diverse songs zelf geschreven en geproduceerd zoals het onderstaande nummer:

juellarolador

Ook Juella Rolador droeg een designer galajurk van BY MESH

Free A Girl

Goed om te zien was de presentatie van Annet Duarte Lopes. Zij was runner up in 2017. De van oorsprong Kaapverdische finaliste in 2017 maakt zich sterk voor het goede doel Free A Girl. Dit goede doel zet zich in om hele jonge meisjes uit hun verschrikkelijke positie te krijgen waarin ze zitten als kinderprostituee. Kinderprostitutie moet uit de wereld geholpen worden en steun deze belangrijke actie om jonge meisjes een normaal bestaan te geven. Voor € 50,- kan een jonge meisje gered worden uit de ellende van haar schrijnende bestaan. Niet alleen het weg halen uit haar situatie heeft nut. Ook de nazorg en dat ze uit de misere blijft. Daar is veel geld voor nodig.

annet

Annet Duarte Lopes

De finalistes kregen de kans om zich op diverse manieren te presenteren. De ene finaliste wilde graag zingen, de andere maakte een kunstwerk en de volgende hield een strak betoog. Heel divers en goed uitgevoerd. Op deze manier kreeg je een leuke indruk van wie daar op het witte podium stonden.

Ook de indrukwekkende parade van trouwjurken van bruidsboutique Josephine by Brenda uit Nijverdal en Just Alexander Bridal was een plezier voor het oog. De mooiste cretaies werden door de lieftallige finalisten getoond. Zelfs 1 van de gasten had al meteen interesse in een trouwjurk. Haar vriend had haar onlangs ten huwelijk gevraagd en dan is een trouwjurk die helemaal bij jou past een must.

Een leuke witte trouwauto is overigens verkrijgbaar via autobedrijf Meijers uit Utrecht, want zij stonden met hun exclusieve Rolls Royce Phantom Convertable en de allernieuwste Lamborghini cabrio ook vol in de schijnwerpers. Wat een mooie automobielen.

De juryleden

jury

De jury bestond uit Filip van den Berghe. Hij is hoofdredacteur van missitems.be hetgeen het grootste online platform is in Belgie voor alles wat miss verkiezingen aangaat in de Benelux en wereldwijd wat belangrijke verkiezingen betreft. Rosini van Wijk is een creatieve geest in het maken van costumes. Hij is betrokken bij Latina groepen in Nederland en grote Carnaval Festivals. Marlouk Bouman is een vast model van couturier Mart Visser en diverse andere fashion merken. Ze heeft haar eigen yogastudio en sinds 2018 is ze de vaste catwalkcoach. Sultan Poyraz is PR- Marketingmanager van Chic Dress by Luxury van Nora Elise uit Brussel. Sisi Zhang is eigenaar van diverse Wok en Sushi Restaurants in Den Haag en Rotterdam. Ze bezit tevens het bedrijf International Fashion BV waar damestassen en schoenen van hoge kwaliteit te verkrijgen zijn. Ze is daarnaast voorzitter van de Chinese Cultuurvereniging Wenzhou.

68-ste editie van Miss World in China

Conclusie: het was een prachtige en fantastische avond vol glamour, beauty en talent met een enorme entertainment factor. De gasten genoten zichtbaar van hetgeen de finalisten op het podium volbrachten en wat ze met volle inzet lieten zien. De bikinironde werd helemaal niet gemist en de jury heeft een waardige Miss World Nederland 2018 gekozen, die werd gekroond door haar voorgangster Philisantha van Deuren, en wij wensen haar veel succes in China tijdens de 68-ste editie van Miss World. In het Chinese Sanya neemt ze het op tegen 120 andere schoonheden, maar we geven haar een hoge notering.

Ook twee andere dames werden beloond met een titel. Charlotte Kootte is gekozen als First Runner Up en Shadee Acton is gekozen als Second Runner Up. Wij feliciteren deze twee dames met het behalen van deze belangrijke titels.

mwnladies

Charlotte Kootte, Leonie Hesselink en Shadee Acton

Video & Photo Credits: Amsterdam Today

Amsterdam-Today-logo_03_transparant

 

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1