News Ticker

Schatzoeken naar gratis bitcoins in Amsterdam op zaterdag 15 juli

bitcoin

Amsterdam krijgt zaterdag 15 juli bezoek van de mysterieuze Bitcoin Man. Die plakt op 75 plaatsen in de stad stickers en posters waar mensen gratis bitcoins kunnen uploaden met hun smartphone.

Met de speurtocht naar de digitale schat wil BTC.com laten zien hoe gemakkelijk het tegenwoordig is om bitcoins te kopen, bijvoorbeeld via iDEAL, en ermee te betalen. In totaal wordt verspreid over de stad voor 2000 euro aan bitcoins verstopt, in bedragen variërend van 5 tot 500 euro.

Het Chinese BTC.com nam vorig jaar de Amsterdamse startup Blocktrail over en heeft met de BTC.com Bitcoin Wallet app een eenvoudige app gelanceerd, die zowel op de smartphone als op de computer te gebruiken is als veilige portemonnee voor bitcoins. Gebruikers kunnen daarmee bitcoins kopen en ermee betalen bij alle winkels en bedrijven die de digitale munt accepteren. Binnenkort kunnen ze op hun wallet app met behulp van iDEAL via hun eigen bankrekening bitcoins kopen.

Advertentie

Wil je echte connectie met jouw doelgroep? Ga online adverteren op AT! Klik op de foto voor meer informatie

De Bitcoin Man – in zwart pak, met gouden masker, schoenen en stropdas – wordt zaterdag 15 juli ingezet om de wallet app te promoten. Deelnemers aan het schatzoeken moeten de wallet app downloaden op hun telefoon. Daarna kunnen ze de QR-codes op de 75 posters en stickers die de Bitcoin Man in de stad heeft opgehangen scannen en zo het bedrag op hun rekening laten bijschrijven.

De bitcoin wordt steeds populairder als betaalmiddel. De koers van de digitale munt naderde  onlangs een recordhoogte van 3000 dollar (2650 euro) en kan volgens deskundigen van zakenbank Goldman Sachs zelfs een waarde van 4000 (3530 euro) bereiken. ,,Veel nieuwe mensen stappen in de bitcoin en de koers blijft maar stijgen. Daarom is dit het ideale moment om mensen te laten zien hoe makkelijk de bitcoin en onze wallet app te gebruiken zijn,” zegt Alejandro de la Torre van BTC.com.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: zcopley via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Samen met onze content creators van FreelanceJournalism.eu maken we content die werkt. Of het nu gaat om een video, rich-media of een blog, onze specialisten zorgen voor hoogwaardige content. Onze missie is om mediaprofessionals te verenigen om samen krachtiger op te trekken. --- Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u ook auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 300 tot 600 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1