News Ticker

Schatzoeken naar gratis bitcoins in Amsterdam op zaterdag 15 juli

bitcoin

Amsterdam krijgt zaterdag 15 juli bezoek van de mysterieuze Bitcoin Man. Die plakt op 75 plaatsen in de stad stickers en posters waar mensen gratis bitcoins kunnen uploaden met hun smartphone.

Met de speurtocht naar de digitale schat wil BTC.com laten zien hoe gemakkelijk het tegenwoordig is om bitcoins te kopen, bijvoorbeeld via iDEAL, en ermee te betalen. In totaal wordt verspreid over de stad voor 2000 euro aan bitcoins verstopt, in bedragen variërend van 5 tot 500 euro.

Het Chinese BTC.com nam vorig jaar de Amsterdamse startup Blocktrail over en heeft met de BTC.com Bitcoin Wallet app een eenvoudige app gelanceerd, die zowel op de smartphone als op de computer te gebruiken is als veilige portemonnee voor bitcoins. Gebruikers kunnen daarmee bitcoins kopen en ermee betalen bij alle winkels en bedrijven die de digitale munt accepteren. Binnenkort kunnen ze op hun wallet app met behulp van iDEAL via hun eigen bankrekening bitcoins kopen.

Advertentie

Wil je echte connectie met jouw doelgroep? Ga online adverteren op AT! Klik op de foto voor meer informatie

De Bitcoin Man – in zwart pak, met gouden masker, schoenen en stropdas – wordt zaterdag 15 juli ingezet om de wallet app te promoten. Deelnemers aan het schatzoeken moeten de wallet app downloaden op hun telefoon. Daarna kunnen ze de QR-codes op de 75 posters en stickers die de Bitcoin Man in de stad heeft opgehangen scannen en zo het bedrag op hun rekening laten bijschrijven.

De bitcoin wordt steeds populairder als betaalmiddel. De koers van de digitale munt naderde  onlangs een recordhoogte van 3000 dollar (2650 euro) en kan volgens deskundigen van zakenbank Goldman Sachs zelfs een waarde van 4000 (3530 euro) bereiken. ,,Veel nieuwe mensen stappen in de bitcoin en de koers blijft maar stijgen. Daarom is dit het ideale moment om mensen te laten zien hoe makkelijk de bitcoin en onze wallet app te gebruiken zijn,” zegt Alejandro de la Torre van BTC.com.

https://youtu.be/xBybmRMlrz8

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: zcopley via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Een tip of wil je een nieuwtje delen? Laat het weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Je tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1